Fülvágás? Tényleg SENKI sem vállalja majd el mostantól?
"Pont, hogy a szaporító fogja továbbra is csonkítani a kutyáit",
nah kicsit gondolkodjunk már: pont hogy a szaporító nem/sem fogja vágatni mert még a többi költségre sem ad ki akkor ezekre miért adna? simán azzal tud jönni hogy ez tilos ezért nem kell. számolj már utánna mennyi az egy egész alomnak? nekünk 160euro volt a fülvágás. szerinted hol fog kiadni ennyit egy szaporító egy fülvágásért amikor magát a kölyköt kb. 50ért adja???
A baj csak az, hogy keveritek a szezont a fazonnal és összehasonlítjátok a jól tartott vágott fülű kutyát a láncossal, aminek az égvilágon semmi értelme nincsen, mert itt most a vágott fülekről van szó.
Abban igazad van, hogy az állatvédőknek van elég gondjuk, ezt első kézből meg tudom erősíteni, de ez nem zárja ki azt, hogy akár a kiállítási minőségű kutyák is oltalom alá essenek. Amúgy sem az állatvédő dolga ezzel foglalkozni, max. akkor, ha olyan nyomorult szaporítós kutyát kap ki, aminek a füle-farka olyan szinten van összegányolva, hogy jobb lenne leműteni tőből.
Nem hiszem el, hogy tényleg olyan nehéz elfogadni, hogy a XXI. században egy normális állam nem engedélyezi az állatokon végzett esztétikai beavatkozásokat. Én elhiszem, hogy nem annyira fájdalmas, nekem is tetszik vágott füllel a dobermann, de el kell tudni fogadni, hogy mostantól tilos. Ha ti nem is, majd a gyerekeitek megértik, ahogy a svájci gyerekeknek is úgy a normális a kutya, ahogy az anyjából kibújt és az nekik a bizarr, amikor a füle-farka meg van csonkítva.
21.39
Szerinted egy szaporító tényleg fizet az orvosnak, hogy levágja a kutya fülét-farkát? Most komolyan? Nem fizet, megcsinálja ő maga, vagy valamelyik nagyokos haverja. De hogy le lesz vágva, az 100.
Érdekes, hogy az ismerősöm dobijának meg pont a fülvágás után gyulladt be a füle és hónapokig szenvedtek vele, hogy álljon már valahogy, mert sehogy nem bírta elviselni a kötést a gyulladás miatt, meg ilyenek... de jó már!
Amúgy meg egy szaporító se fogja levágatni/levágni a kutya fülét, pláne egy dobinál, mert 6 hetesen (amikor ők általában már eladják), még nem is lehet... persze hallottam már olyat más fajtánál, hogy baltával oldották meg pl. a farokvágást...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!