Hol tudok fajtatiszta pit bull kiskutyát venni törzskönyvvel, tenyésztőtől?
Sehogy. Staffordshire terrier-t tudsz venni tk.-val.
Az Amerikai Pit Bull Terrier itthon, FCI által nem elismert fajta, csak az AKC törzskönyvezi le. Magyarul ha tk.-s pittet akarsz akkor amerikáig kell menned érte.
(annyira nem értem, hogy akinek lövése sincs adott témáról, az miért ír le tényként teljesen alaptalan dolgokat?)
kevesen vannak akik rendesen lelapírozzák a pitjeiket, de a számuk egyre nő, mióta működésbe lépett a Mo-i ADBA iroda (gyengébbek kedvéért: az ADBA ugyan olyan tenyésztői szervezet, mint az FCI, csak amerikai illetőségű). ha ilyen kölyökre vágysz, akkor vedd fel a kapcsolatot az [link] oldalon található címmel, vagy a [link] elérhetőségein próbálkozz, ők sok tenyésztőt ismernek.
mivel a minőségi pit bull tenyésztés Mo-n nagyon gyér, ráadásul a gátlástalan szaporítás és a rossz hírnév is nehezíti a dolgukat nehéz konkrét tenyésztőt találni. nincs tenyésztői klubjuk, vagy honlapjuk, a kenneleknek sincsenek honlapjai (vagy legalábbis ritkán, főleg szaporítók hirdetnek) ezért a legcélravezetőbb talán, ha az ismeretségi körökbe bekerülsz, így felmérheted az állományt, kiválaszthatsz vonalat, párosítást, tenyésztőt. a súlyhúzós körökben sok ilyen ember mozog, ismerkedj, érdeklődj. (egyébként tudok most egy almot és két alomtervet is ADBA papírral)
Teljesen egyezek Nagazi válaszával!
Igen is lehet venni tk.-s pitet, csak nehéz. Én még tavaly felvettem a kapcsolatot az ADBA-val.
Van/volt Mo.-n is Pit kennel. pl.: Mad Clan Kennel, Raptors Kennel.
Utóbbihoz link: [link]
itt már nincs eladó kölyök tudtommal [link]
ez az alom úgy tudom még nem született meg [link]
és ez sem
ez csak így hirtelen akiket utánanézés nélkül is tudok. mindegyik nagyon jó párosítás, bármelyikből szívesen hoznék magamnak kutyát (főleg a másodikból). ha valaki képben van, több embert/kutyát ismer, akkor biztos tud még néhányat.
ahogy fent is írtam, a neten kennel honlapokat keresgélve nem sok mindent talál az ember.
no, leírom harmadszor is, hátha akkor átmegy az info:
a neten ne keresgélj kenneleket. találhatsz éppenséggel, de a java szaporítós.
elérhetőséget a megadott linkeken találsz, az első párosításhoz nincs megadva semmi, de ott fölösleges is érdeklődni, már nincs eladó kölyök, a másik kettőnél van email cím.
Nemigen volt minek átjönnie...
Azt hiszem, továbbra sem fogok e-mail címről kutyát venni, de azért köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!