Ezt hogyan tanítsam meg neki és mennyi időbe telik?
Figyelt kérdés
szabadon szeretném engedni kiskutyusom, de ahhoz hogy ne szökjön el, ne menjen messzire tőlem az kéne h kötődjön hozzám. de ő inkább örül ha szabadon van. azt akarom elérni nála ha szabadon van, és elindulok hazafelé akk jöjjön utánam, meg h ne menjen túl messze tőlem ( másik kutyával játszás közben sem ). ezt h lehet megtanítani neki? még kölyök, és elég kajla.
Csináljatok végig egy kötődési tréninget, nekünk nagyon bevált!
Ha beírod itt a keresőbe, akkor már elég sokan leírtuk hogy mi az. Csak már nincs kedvem még egyszer leírni. :)
A tréning közben a kaja segítségével nagyon jól tudod gyakoroltatni vele a behívást és a láb mellett sétálást is.
Ez 5 hét, nálunk tényleg csodát tett. Mondjuk ő felnőtt kutya, a kölykök még sokkal szeleburdibbak.
2013. febr. 11. 10:01
2/13 anonim válasza:
Ja, egy fontosat elfelejtettem. Játszatok sokat séta közben, dobálj neki labdát vagy ilyesmi. Ez is nagyon sokat fog segíteni, hiszen az fog lejönni belőle a kutyának, hogy micsoda izgalmak történnek vele, ha a közeledben van. :) Az már csak ráadás, hogy így sokkal jobban kimozgatható a kutya, mint sima sétával. :)
2013. febr. 11. 10:06
3/13 anonim válasza:
Első vagyok.
A kötődési tréninget csak 7-8 hónapos kor fölött érdemes csinálni!
2013. febr. 11. 10:47
4/13 A kérdező kommentje:
miért?? én 3 napja csinálom és egész jól reagál rá. tök normális lett, nem harapdál inkább nyalogat, többször odaül a lábam mellé amit eddig sosem szokott. ha így reagál rá a kutya akk miért várjak 7-8 hónapos koráig?
2013. febr. 11. 10:49
5/13 anonim válasza:
Kötődési tréninget, kölyöknél. Könyörgöm, ne írj már baromságot, első.
Ha hívod, mindig kedves hangon csalogasd, távolodj felőle, ha kell, fuss el, de sose menj felé. Ha nagyon el van merülve a játékban más kutyákkal fölösleges hívni, ilyenkor valószínűleg nem fog odamenni. Várj egy kicsit, hogy lehiggadjon, akkor hívd. Játssz vele sokat mindenféle eszköz nélkül (ilyen a birkózás, futkosás), remekül erősíti a gazda-kutya kapcsolatot. Séta alatt bújj el előle gyakran, hogy megijedjen, hogy hol lehetsz.
2013. febr. 11. 10:50
6/13 anonim válasza:
Mert a kölyöknek elsősorban az egészsége fontos, és ez nem a legegészségesebb ötlet, hogy egy kölyöknek, akinek még 3x, 4x kéne kapnia a kaját nyugis körülmények között, kint adjuk. Na meg ilyenkor még olyan gyönyörűen kötődik a kiskutya, ha nem vagy egy egetverő balf.sz, hogy totál fölösleges egy ilyen tréning.
2013. febr. 11. 10:51
7/13 anonim válasza:
Kedves kispalkee, a 3. is én voltam. Korrigáltam magam, csak ebben a kérdésben is elkerülte a figyelmemet, hogy kölyökről van szó.
2013. febr. 11. 10:58
8/13 anonim válasza:
Mármint láttam, csak hirtelen nem fogtam fel. :) De tudom hogy kölyöknél nem lehet.
2013. febr. 11. 10:59
9/13 anonim válasza:
Bocsánat a bunkó válaszért, mikor azt írtam, még nem volt a 3. válaszod ott. Csak már nem tudom, hova fajul a dolog, mindenkinek kötődési tréninget javasolnak, a következő már az lesz, hogy a kutya az anyaméhben is csak feladatra kap kaját. Ha meg az ember nem változik hosszútávon, úgyis csak ideig-óráig lesz a tréningnek eredménye.
2013. febr. 11. 11:00
10/13 anonim válasza:
Semmi baj.
Hozzám egy felnőtt mentett kutya került, nekünk szükségünk volt erre. Én is egyből ezt szoktam válaszolni, ma már egy másik kérdésnél is elkövettem azt a hibát hogy figyelmen kívül hagytam hogy kölyök. Én valamiért mindig a felnőtt kutyákra asszociálok, ha ilyen sétáltatási gondokra kérdeznek rá, hiszen kölyök kutyánál tök természetes amiket problémaként leírnak a kérdezők.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!