Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mikor lehet érezni a kiskutyákat?

Mikor lehet érezni a kiskutyákat?

Figyelt kérdés
A kutyám hasas. Már teje is van és a hasa is nagy már de nem érzem a kiskutyákat. Valami baja lenne?
2013. febr. 10. 13:45
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Orvos/ tenyésztő is általában csak több éves gyakorlat után érzi a kölyköket. Függ a szuka méretétől, a kölykök számától, a hasfal szilárdságától. Ha biztosra akar valaki menni akkor ultrahang...
2013. febr. 10. 13:48
 2/7 A kérdező kommentje:
:) köszi. Már megijedtem hogy nem érzem. Nagy fajta kutyáról van szó és vagy 10 éves körüli ha számít. És kb mikor fog megfialni? Sajnos nem tudom hogy mikor lett hasas.
2013. febr. 10. 13:52
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
nagytestűnél nehezebb érezni a kölyköket mint a kicsiknél. 10 évesen már elég idős egy alomhoz, még ha szuper kondiban van a kutya és nagy gyakorlata van az alom nevelésben is meggondolandó ennyi idősen hagyni, hogy még kölyköket neveljen, teljesen tönkre tehetik szegényt... Látatlanban nehéz megmondani mikor fog elleni de ha van teje akkor már itt az ideje lassan, mérd a hőmérsékletét rendszeresen és figyelj rá nagyon, ha a hőmérséklete lemegy plusz nem eszik, kapar stb akkor itt az ideje az ellésnek. Mindenképpen készülj az állatorvosi ügylet telefonszámával mert tényleg nem fiatal már és nagyobb esélye van a komplikációnak
2013. febr. 10. 14:02
 4/7 anonim ***** válasza:
67%
6 éves kora után nem szabad már a kutyát szaporítani! Hihetetlenül megterheli a szervezetét a vemhesség, ellés és utód gondozás, örülj, ha túléli! Komolyan, miért nem vagy csak kicsit felelős? És miért nem fontos neked a kutyád? Szégyen, hogy ilyen tarthat állatot...
2013. febr. 10. 14:52
 5/7 A kérdező kommentje:
Én nem szaporítom a kutyám. Nem is tudom hogy hogy let hasas. Én miért vagyok hibás? Az állatorvos azt mondta amúgy is hogy nem lehet hasas. Korcs kutyák szaporításának mi értelme lenne? Mert ha ezt tenném akkor fajtiszta kutyát tartanék nem gondolod?
2013. febr. 10. 15:33
 6/7 anonim ***** válasza:
71%
Akkor nem szaporítanád, ha ivartalaníttattad volna...még most is lehetne.
2013. febr. 10. 15:44
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Kb az utolsó héten lehet érezni a kiskutyákat mozogni. 10 évesen borzasztó idős már egy alomhoz, ha jót akarsz neki, akkor holnap irány az állatorvos és ivartalanítjátok, amíg nem késő. Vemhesen is lehet és sokkal kevesebb a kockázat az anyakutyára nézve, mintha meg kellene ellenie egy alom kiskutyát. Ilyen öreg kutyánál nagyon nagy az esély arra, hogy komplikációk lépnek fel az ellés során és belepusztul a szuka is vagy ha nem, akkor 50 ezres császármetszést kell kifizetni, ha nem akarjátok, hogy kínok között pusztuljon el. Az öreg szuka kölykei általában fejletlenek, gyengécskék. A kutya fizikálisan nem is alkalmas már a kölyöknevelésre, nagyon le fog gyengülni ő is.

Arról meg nem is beszélve, hogy egy nagyméretű kutyának akár 10 kölyke is születhet, ennyivel mit fogtok csinálni? Mert még a fajtatiszta kölykök sem kellenek senkinek, nagytestű keverékeknek meg a nullával egyenlő az esélyük, hogy gazdit találnak. Gondold át az ivartalanítást, utána nem kellene többet ezen izgulni, hogy vemhesült-e a kutya és számos betegségtől is megkíméled(méhgyulladás) és sokkal boldogabb lesz.

2013. febr. 10. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!