El merjem engedni a kutyámat sétálás közben?
Tegnap beszélgettem egy fél éves bullterrier kan gazdijával. Szomorúan mesélte, hogy a kiskutyát két hónapos korától szabadon sétáltatták...nagyjából 4-5 hónapos koráig jól behívható volt, klikker-kaja, dicséret, stb...azóta nehezen tudja behívni a gazdi, ha elfut, a kutya leszarja. Simán kiszalad a 100 méterre lévő útra és megy át másik kutyához. Ilyen esetben kénytelen a kutya után szaladni szerencsétlen, hogy ne üssék el...
Még nem volt kölyökkutyám, de tuti vhogy megoldanám, hogy ne kelljen utána futni, mert ezzel nagyot lehet bukni vezetőként a kutya szemében! Mikiegér hang, taps, fütty, sipis játék, stb-stb...végszükség esetén hosszú póráz.
Ja, és MINDIG FIGYELNI MINDENT...kölyöknél esélytelen a behívás, ha már vhova elindult...meg kell előzni, hogy elinduljon!!
Igen, szerintem is elbaltázták, bár oviba járnak...
Amikor én gügyögve, tapsolva, magas hangon hívtam hátrálva, akkor egyből rohant hozzám a kutyus a gazdinak hátat fordítva :)
Ilyen esetben akkor zárt, illetve bekerített helyen kéne a kutyussal gyakorolni. Más különben tényleg veszélyes az életére nézve.
Oké, hogy néha vissza lehet hívni, de értitek.... tízből kétszer vagy háromszor? :S Ha nem megbízható, hogy visszajön, a gazdiban is jogosan van meg a félelem, amit a kutya meg érez... és akkor indul a lavina.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!