Labdagondok. Tudnátok segíteni?
Mikkel próbálkoztál eddig?
Én látatlanul azt mondom, hogy nem tudsz rendesen rászólni, nem tudod kontrollálni. Mikor te kiadod a parancsot, hogy hozza vissza (és persze ha ezt érti a kutya) és ő mégis ellenáll, az bizony nagy pofátlanság a részéről. Ezt ne hagyd, akár menjen egy büntetés is rá. Nem szegheti meg a gazda által kiadott, ismert parancsot. Azzal, hogy ráhagyod, illetve átadod neki az irányítást (jutalomfalat, kergetés és társai), csak a tekintélyedet veszted el szépen lassan. Nekem is volt ilyen problémám az egyikkel, a befogadottal régen, olyan szinten, hogy mikor labda volt nála, egyszerűen nem volt hajlandó bejönni sem hívásra, illetve bevédte tőlem, más kutyáktól is. Egyszer kellett egy komolyabb büntetés (nem verés!), azóta nem próbálkozik ilyen szemtelenséggel.
Gyakorold azt, hogy kidobod a labdát és letiltod róla. Ha még nem megy (ami azt mutatja, hogy nagyon nincs rendbe a viszonyotok), akkor csak fogd a kezedbe, mutasd neki és úgy tiltsd le.
Illetve legyen az is, hogy mikor a másik kutyád játszik a labdával, ne engedd oda a terriert. Ne a pórázzal fogd vissza, hanem a tekintélyeddel!
Még egy jó játék a kézben tarthatóságra, hogy kidobsz mondjuk 3 labdát 3 irányba és te szabod meg, hogy milyen sorrendbe hozza be őket. Ezt lehet majd később bonyolítani (én is játszom ezt a 2 labdamánnal, már 7-8 labdával. Kirakom a labdákat egymás mellé, 10-20 m-re az induló vonaltól és előre kitalálom, milyen sorrendbe hozzák majd be azokat.)
Köszönöm!
-A több labdás dologgal próbálkoztam amit az első válaszoló írt
-Megvártam, hogy felvegye velem a szemkontaktust
-Letiltottam amikor letettem magam elé a labdát (ez addig megy amíg meg nem mozdul a labda)
-Pórázzal sétáltattam fel-alá és mikor ránézett a labdára tiltottam
Egyébként nagyon megadó első szóra lemegy a lépcsőről,odajön stb. Több kutya jelenlétében is az oldalára fektethetem rögtön megadja magát, sétánál is nagyon jól viselkedik, le lett tiltva a macskák kergetéséről is.
Kb. fél éve van nálunk, biciklizés közben találtam.
Egyébként nem adok ki parancsot, eldobom a labdát és repül vele a kutya. Tehát még földet sem ér a labda a kutya mint egy Formula1-es versenyautó száguld érte.
Szia!
Jókat írtak a többiek, megpróbálhatod bármelyik tippet, de én is írok valamit.
Hogy értsd a kutyád: a terrierek nem apportos kutyák, vagyis az volt anno a dolguk, hogy apró rágcsálókat irtsanak, tehát amit megfog (pl. labda, vagy más játék) nem fogja neked egykönnyen odaadni, mert a vérében van, hogy elkapni a dolgokat.
Nekem is terrierem van. Nekem most már többször leteszi a dolgokat magától is a földre, de fontos, hogy lássa van valami "cserealap" amit csak akkor kap meg, ha a szájában lévőt szépen leteszi.
Most 2,9 hónapos sokáig kapott jutifalatot amikor azt gyakoroltam vele, hogy hozza vissza a zsákmányt, de bizony a mai napig továbbszalad vele, ha látja hogy nincs nálam semmi:)
Ami még fontos - szerintem,hogy tanítsd meg arra, hogy percekig ülteted, vagyis türelemre, mert meglehetősen izgágák, időnként én is ültetem egy helyben pár percig. Illetve eldobás után nem mindig engedem azonnal elrohanni, hanem otthagyom, odamegyek a játékhoz, majd visszasétálok, leguggolok mellé és csak akkor mondom neki: mehetsz!
Köszönöm!
Érinteni próbáltam már nem használt semmit.
Kifogom próbálni amit írtál!!:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!