Lányomnak szeretnék border collie kutyát venni, milyen ez a kutya, kérdezem azoktól akiknek van?
Figyelt kérdés
A lányom nagyon szereti ezt a fajtát és sokat is olvas róluk, és úgy gondoltam, hogy meglepem a lányomat eggyel, mivel nagyon szeretne egy ilyen kutyát.2009. szept. 5. 08:40
11/17 A kérdező kommentje:
nem kell mivel ha hoznánk csakis kan lenne a kutya és a labrador is kan, valahogy azok jobban bejönnek, csupán a nagyobb lányom yorkie-ja lány, de ő tenyészt vele, szóval azért nem ivartalanítjuk.
2009. szept. 5. 21:08
12/17 anonim válasza:
hát sajnálom,hogy nem a kutyák érdekeit nézed..ők eleget szenevednek ha a yorki tüzel,kár meghagyni a golyókat,ha nem tenyészállatok..tudod felelősségteljes állatartás,amikor az állat érdekeit nézzük,meg ilyenek..
nekik nem fognak hiányozni a golyók,de egy csomó halálos betgséget lekerülsz vele,amivel tize x évesen kell valószínű majd műteni és ha ivartalanított tovább is él..
sajnálom,hogy nem normális orvoshoz jártok ,ő már rég javasolta volna műtétet különben..
13/17 A kérdező kommentje:
nos a kutyák egyszeri és rövid okból nincsenek vagy nem lesznek ivartalanítva. Megeshet, hogy lehet tenyészetet nyitunk, vagyis bevesszük a lányom yorki-jának a kennel neve alá a labradort is és szeretnénk majd akár mint tenyészkant felajánlani.
2009. szept. 6. 21:10
14/17 anonim válasza:
a border collie nagyon igényes fajta. nekem is a kedvenc fajtám, csak nem tarthatok, mert 17 éves vagyok, itt az érettségi, aztán az egyetem. ezt a fajtát inkább munkakutyaként, sportkutyaként tartják. csak családi kutyának azok akik állandóan mennek kirándulni. ha csak otthon kellene fekudnie, akkor nagyon rosszul fogja magát érezni. munkamániás kutya, tehát ha nem foglalják le, akkor keres magának munkát, ami nem biztos, hogy tetszeni fog a gazdinak. egy border collie lehet a világ legokosabb kutyája, de ha nem foglakoznak vele eleget (ami naponta nem 1 óra) akkor isten csapása. jól gondoljátok meg nem egyszer, százszor végig kell gondolni ennél a fajtánál. nem 2-3 évrol van itt szó, hanem 10-tol tobb is.
15/17 anonim válasza:
Én sem ajánlanám.. főleg a labrador meg a yorki mellé.. a border colliek nagyon hiperaktívak mint olvashattad.. főleg az elején amikor babaként hazahozod minden percben figyelni kell rá!! Ha előre tudjátok hogy minimum 1-2 hónapig állandóan van valaki otthon vele, utána már elég kevesebb idő, de naponta min 3-4 óra kemény foglalkozást igényel ( és ez nem csak a sétáltatás..) csak akkor vállaljátok be. Ha pár nap foglalkozás kiesik, akkor bosszúból átrendezi a kertet meg a lakást, elkezd ugatni éjjel-nappal.. és várhatjátok a csodát..
16/17 anonim válasza:
Tényleg igaza van az utolsónak! Én sokat voltam borderekkel terelésnél és képesek összeverekedni a másik kutyával ha "zavarják" a munkáját!
17/17 anonim válasza:
Nos... nekem borderem van. Első kutyának talán nem a legszerencsésebb választás volt, de hihetetlenül imádom, és azt hiszem megfelelően összecsiszolódtunk. Amikor idekerült, akkor 3-4 napig egyfolytában mellette voltunk, hihetetlenül sírt, enni se nagyon akart, mozogni meg pláne nem. Aztán szépen lassan felfedezte a területét, én fájó szívvel de suliba mentem, szüleim dolgozni. Az első pár hónap bepisiléssel, minden elérhető dolog szétrágásával telt, arról nem is beszélve, hogy az udvarunkban már több volt a lövészárok, mint a füves terület. Az ilyenekre fel kell készülni, mi nem bántuk igazán, amúgysem egy csinos udvar, csak a visszatemetés kezdett unalmas lenni. Jártunk kutyasuliba, agilityzni, tanítgattam itthon, rengeteg délutáni játék, és este még egy nagy séta. Ha nem viszem, akkor ül az ajtó előtt és csörgeti a pórázt, aztán ingázni kezd az ajtó és köztem, így ha akarod, ha nem, kierőszakolja magának. Vannak ismerőseim, akik más kutyák mellett tartják, én biztosra veszem, hogy az enyém kiutálna innen minden más állatfajt. Biztos csak szokás kérdése, de gondolkodjatok el azon, hogy a labrador nem bánná e, milyen természete van, illetve a lányodnak lenne-e ideje még egy kutyára. Sajna mivel sokszor tovább vagyok suliban már, mint amennyit anyu dolgozik, ezért az ő nyakába szakadt a kutyatartás egy része, de ő ezt egyáltalán nem bánja, a kutyus pedig mindkettőnket egyenrangú gazdinak kezel. Bármit meg lehet neki tanítani, okos, értelmes fajta... A szőrét nagyon könnyű rendben tartani, vidám, jó barát, viszont tényleg gondoljátok meg ezt még egyszer, hisz önmagában is nehéz egy border colliet lefoglalni, nem hogy 1-2 másik kutya mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!