Egy gazdás kutya a border collie?
Badarság.
A border kifejezetten egygazdás kutya. Az enyémeket 2 méternél messzebbre nem tudná elvinni tőlem senki, a fél szemük mindig rajtam van,mit csinálok,merre mozdulok.
Nekem csak az egyik szeret másokkal játszani. De mindenkivel. Ha nem figyel rá az ember úgy, ahogy ő gondolja,elindul játszótársat keresni magának. Odaszalad valakihez,és odaköpi neki a játékot. De soha nem menne el senkivel. A másik kifejezetten nem szereti az idegeneket,viszont ő tényleg piszokul ragaszodik. Még a barátom se könnyen tudja tőlem elvinni pórázon,pedig őt is imádja,és együtt élnek már jóideje...
Egy kutya nem attól egygazdás, h idegenekkel mennyire barátságos vagy nem, meg az sem mérvadó, h hogyan viselkedik amikor megfogja valaki és te elfutsz (ugyanis egy normális kutya-gazda kapcsolatban az a normális, ha utánadrongyol....ha ilyenkor nem érdekelnéd akkor ott nagy bibi lenne).
Az egygazdás kutya olyan, aki még családon belül is egy embert fogad el, sokszor ez azzal is párosul, h csak neki engedelmeskedik, nyugtalanná válik, ha pl. nem ő viszi le, ha mástól kap parancsot először ránéz (szinte engedélyt kérve) a végrehajtás előtt, a motivációt számára nem a játék, a kaja, a munka öröme jelenti, hanem annak a bizonyos személynek a jelenléte.
Ahány bordert ismerek (és az azért nem kevés), többek között a sajátomat, egyik sem mutat ilyen tulajdonságokat. Sőt. Így én a border collie-t egyáltalán nem mondanám egygazdásnak. Ellentétben pl. egy basenjivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!