A nagy problemam kutyam tuzel es mar ket napja nem verzik es tegnap mikor hazaertem egy kankutya volt nalunk de fogalmam sincs hogy hogyan kerult be?
Majd pár hét múlva megtudod.
Miért nem ivartalanítasz?
Ha már nem ivartalanítasz, miért nem zárod be amikor tüzel? Olyan nagy teher lenne bezárni erre az időre a házba?
Ivartalanítani kellett volna szerencsétlen kutyát! Majd pisloghatsz, ha félévesen hasas lett.. Meg majd pisloghatod a kölyköket is, ha egyáltalán megtudnak úgy születni, hogy a szuka is, meg ők is életben maradnak.. Na meg mit fogsz majd a kölykökkel csinálni?
Inkább nyelvtan órára járnál be, ahelyett, hogy kutyát tartasz. Több haszna lenne!
Hát ha a hangvétellel nem is értek egyet az előttem szólóval, a mondanivalójával igen. Valóban ivartalanítani kellene a kutyust, hiszen tenyészteni gondolom nem akarod, sőt írásodból még az sem derül ki, hogy fajtatiszta-e.
De ha még fajtatiszta is (törzskönyv, majd tenyészszemlék, orvosi szűrések, egyéb papírok okés) és később tenyésztést terveznétek, egy szuka 2 éves korában mondható tenyésztésbe bevonhatónak.
Szóval fél évesen sehogy nincs rendben egy esetleges vemhesség, fordulj állatorvoshoz.
nem értem miért kell egyből leb@aszni szerencsétlen. Honnan tudjátok, hogy nem-e mondjuk két hónap múlva vitte volna dokihoz ivartalanítani? Nem biztos hogy minden embernek mikor a kutyája fél éves már egyből szalad vele a dokihoz.
Ha tehetitek hívjátok fel az állatorvos, ő tud ilyenkor a legjobb tanácsot adni. Amúgy van kutyáknál esemény utána tabletta. Az ára húzós, sajna nem is 100%-os.
De ha tényleg vemhes lett, akkor még vemhesen sem lesz késő ivartalanítani.
De elviszed ivartalaníttatni?
"őrizze a házat" Mit? A külső négy falat? És azt miért kell őrizni? Nem tudom, nálatok hogy szokás, de a legtöbb helyen az értékek a házban vannak. Azt hogyan tudná őrizni a kutya, ha ő meg kint van? És még be is zárod, még egy ellent mondás. A golden pedig egyáltalán nem házőrző, sosem volt ez a dolga, úgy hogy ezt az érvet is el lehet felejteni! A kutya egyébként sem megfelelő ma már őrzésre, helyette viszont számtalan riasztó létezik. Ha valaki be akar jutni leütheti, megmérgezheti a kutyát, persze egy goldennél erre sincs szükség, az örülni fog, hogy valaki érkezik hozzá.
És nem kötözködésből mondom, ez tény, hogy ennek a fajtának igénye az emberi kontaktus, nem kerti dísznek való! Tenyésztése során mindig is az ember mellett élt a lakásban.
És ha már felhoztad, akkor fajtatiszta csak, ha van tk-e. Anélkül keveréknek számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!