Ti hogy álltok a kutya chippel?
Megmondom őszintén én nem fogok kiadni arra pénzt h most chipet tegyenek a kutyámba,...nem bánt senkit nem szökik el nem veszett...1 éves koráig minden oltást megkapott...igaz most már 4 éves...sétálni ritkán járunk...akkor hogy fogják leellenőrizni h az én kutyámba van-e chip???mert h a mi udvarunkba be nem teszik a lábukat az biztos mert kihajintom őket...ha ilyen lenne???
Vagy mi ennek a menete valaki tudja????
Na akkor ezt tisztázzuk:
Mindegy, hogy milyen fajta, és hol tartod. Orvoshoz attól még vinni kell rendszeresen oltatni. Ott pedig az orvos ellenőrizni fogja, hogy van-e benne csip. Ha nincs, akkor meg leszel büntetve.
Az egy dolog, hogy régen volt vadászni stb, de ha most nincs rá annyi időd, pont ezért szökhetne ki-> megszokott egy nagyobb iramot, amiből most kénytelen visszavenni, de az energiaszintje megmaradt... valahogy le kell vezetnie!
Ha már kutyát tart az ember, szerintem nem ezen a 3500ft-on kell spórolni, pláne, hogy büntetnek is ha nem csináltatja meg az ember.
Ha egyszer- ne adj Isten- elveszne, akkor könnyebben meg lehet találni, szóval van ennek előnye...
Ja meg olvastam, hogy 3 órát mozogtál a kutyával.
Én is szeretnék Collie-t is de hatalmas a mozgásigények az a legokosabb kutyafajta. Egy kis albiban lakunk, nekem elég most a törpe snacim is. Neki is annyira sok mozgás kell, hogy hihetetlen. Kicsi létére mozog annyit, mint mondjuk egy németjuhász.
Ezzel azt akarom mondani, hogy nem szabad olyan fajta kutyát vállalni, aminek az igényeit nem tudja a gazda kielégíteni... :/
Én azt nem értem, hogy feltettél kérdéseket, kaptál válaszokat. Akkor most mi a probléma? Ha beszóltak és szerinted jogtalan, akkor nem kell rá reagálni, ennyi.
Mi adtunk tanácsokat, ha nem csipelteted, az a te dogod és ha gond lesz, a te gondod lesz. Ennyi.
Ha kiszökött már a kutyád,máskor is megteheti és elvileg találkozhat veszett állattal.Ez lehet akár macska is,az meg nem fog tőled előre írásbeli engedélyt kérni,hogy bemenjen az udvarodba.Nagyon felelőtlen vagy,a családodat is veszélynek teszed ki.
A hatóságnak joga van bemenni az udvarodba akkor is,ha neked nem tetszik,ez nem kívánságműsor.Ilyen alapon egy hozzád hasonló lusta,felelőtlen kutyatulajdonos sem oltatná a kutyáját,mert úgysem jöhetnek ki ellenőrizni.
Az oké,hogy rengeteget dolgozol.Azt csak bemeséled magadnak,hogy egy nagy mozgásigényű munka fajtájú kutya jól érzi magát az udvarra zárva mozgatás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!