Ti hogy álltok a kutya chippel?
Megmondom őszintén én nem fogok kiadni arra pénzt h most chipet tegyenek a kutyámba,...nem bánt senkit nem szökik el nem veszett...1 éves koráig minden oltást megkapott...igaz most már 4 éves...sétálni ritkán járunk...akkor hogy fogják leellenőrizni h az én kutyámba van-e chip???mert h a mi udvarunkba be nem teszik a lábukat az biztos mert kihajintom őket...ha ilyen lenne???
Vagy mi ennek a menete valaki tudja????
Én sehogy nem állok a kutya chippell, de a kutyáimban van.
A viccet félretéve: kötelező a kutyák mikrochippel való megjelölése! Ebből melyik szó nem érthető számodra?
Szép....Ezek szerint 3 éve nem kap veszettségit?
Nem kell, hogy bemenjenek az udvarodba. Hidd el, meg fogják találni a módját, hogy az önkori regisztrálja a kutyádat és az elmaradt oltás, chip bepótolva legyen. Ha nem az idén, de megéled.
Ha állatorvoshoz viszed, akkor ő köteles ellenőrizni hogy van a chipje. Felszólíthat hogy chipeltesd be, de ha ezt megtagadod, akkor jeleznie kell az illetékes szervek felé, és akkor ők megbüntetnek akár 45 000 Ft.-ra is. Szóval ha rendszeresen oltatod a kutyád, azt javaslom, hogy vállad be ezt az egyszeri költséget.
Ja, és az állatorvos nem adhatja be a veszettség ellenit, ha nincs a kutyában chip, így jó eséllyel két szabálytalanságot is elkövetsz egyszerre.
Ja, azt most látom hogy még csak nem is oltatod...
Végül is élhetsz illegalitásban a kutyáddal, de akkor mit fogsz csinálni ha egyszer valami baja lesz és dokihoz kel vinni? Vagy ha elveszik mégiscsak és befogja a sintér? Bár chip nélkül így kicsi az esélye, de lehet hogy mégis megtalálod, viszont nem tudod bizonyítani hogy a tiéd....
Na akkor nagyon meg fogod bánni ezt.
Az én kutyámban van, mert törvény írja elő.
Kb. amikor magadhoz vetted a kutyádat, már akkor lehetett tudni, hogy idővel kötelező lesz.
Arról nem is szólok, hogy tavaly hatalmas kampányok voltak a chip témáról, rengeteg helyen volt akciósan nagyon olcsó vagy ingyenes.
Úgyhogy ne gyere azzal, hogy "nem fogok kiadni arra pénzt h most chipet tegyenek a kutyámba"! Nehogy azt mondjad, hogy egy év alatt nem tudtál 3500 Ft-ot összeszedni!
Nem kell ahhoz sok idő, és mindenhol összeírják a kutyákat, jön az ebadó, stb. Ami nagyon helyes és egyetértek az elképzeléssel, csak nálunk kicsit döcögősebben megy. Összefognak érni a szálak, és akkor minden kiderül.
Több ponton is törvényt/jogszabályt sértesz.
1. Nincs chip a kutyádban, pedig már elmúlt 4 hónapos.
2. Nem oltatod.
Sajnos vagy hála égnek egyre több az önjelölt, túlbuzgó állatvédőr. Nemsokára nálad is felütik a fejedet, és szívből remélem, hogy rendesen megütöd a bokádat és pénzbírság mellett még a kutyát is vegyék el tőled, mert jobb gazdát érdemel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!