Mit tehetek ha a 3 éves gyermekemet megharapja egy olyan kutya amelyik be sincs oltva már vagy 10 éve?
ma 15:05
Ki az, aki feljelentgeti a vele egy háztartásban élőt? Darázsfészekké alakítani az életét ki fogja?
Valóban a kérdezőnek kellene simán beoltatni a kutyát. De a gyereke és a kutya találkozását is meg kellene oldania, amíg az a kutya úgy meg nem harapja a kicsit, hogy komoly sérülés lesz belőle.
Ha az anyós nem hajlandó segíteni, nem foglalkozik a kutyájával és az is megoldhatatlan, hogy ne találkozzon a kutya a gyerekkel, akkor feljelenteném.
Már az első harapás után megtettem volna, amíg nem lesz nagyobb a baj.
Egyébként milyen fajta, mekkora termetű kutya?
Kérd meg a férjed,hogy ő beszéljen anyósoddal, hátha rá jobban hallgat. Illetve vigyétek el ti beoltatni, azonkivül az igazi problémán is dolgozattok,hogy a kutya ne haraphassa meg szegény kisgyereket.
A feljelengetést azért én nem javasolnám, egy háztartásban éltek, elég furán jön ki szerintem.Tudom nem is volt róla szó csak a válaszokban.
Hogy lehet az hogy többször megharapta?
Milyen harapások ezek? Úgy értem, játékból történik /úgysem elfogadható/ vagy hogy?
Ha lenne oltása a kutyának se valami jó így a helyzet. :/
Mondd meg anyósodnak, hogy ne a gyerek miatt oltassa be, hanem azért, mert kötelező. A chip is.
Másrészt: nem mindegy, hogy agresszív harapásról van szó, esetleg "odakapásról", vagy játék közbeni véletlen sérülésről. Az első két esetben a gyereket nem engedném többet a kutyához.
Ami viszont sajnos nem kötelező, de a gyerek érdekében kellene, így neked kellene megtenned: bolhairtás, féreghajtás!
Ha anyósod ennyire félvállról veszi az oltást, én a helyedben közölném vele, hogy ha ez kiderül, nagyon megütheti a bokáját!
Inkább ne is mond a csippet, mert ha meghallja hogy 3500+ akkor aztán végképp elfog zárkózni, meg ha még ebadó...
De egyébként anyai védőösztön szégyene az anyós is meg a férjed is. Neked akkor lesz szégyen ha azonnal nem viszed el legalább veszettség ellen beoltatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!