Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tehetek ha a 3 éves...

Mit tehetek ha a 3 éves gyermekemet megharapja egy olyan kutya amelyik be sincs oltva már vagy 10 éve?

Figyelt kérdés
Anyósommal élünk egy házba és kislányomat többször megharapta a kutyája ami már 10 éve nincs beoltva ami a házba van bent és amikor szólok neki egyből az a válasza hogy a gyerek miatt ő nem fogja beoltani, mit tehetnék?
2013. febr. 6. 13:48
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
82%
13:58-as! szerintem nem úgy néz ki anyuka szánt szándékkal odateszi a gyereket és hergeli a kutyát. Előfordulhat akkor, ha a kutya mellett elsétál a gyerek, vagy csak egy szobában vannak és a kutya odarohan, bármikor. És felőlem mondhattok akármit, a kutyát oltatni kötelező, ha van gyerek, ha nincs, ha harap a kutya, ha nem, ha piros hó hullik, ha fehér. Aki nem oltat az meg megérdemli a büntetést. Simán feljelenteném a picsbe, legyen akárki.
2013. febr. 6. 15:05
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Abban senki nem kételkedik, hogy oltani kell a kutyát, ez nem is kérdés. Szerintem ebben mind egyet értünk.
2013. febr. 6. 15:10
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen világos, hogy oltatni kell, épp ezért ha már kénytelen vagyok együtt élni egy ilyen kutyával akkor nem arra várok, hogy a gazdája 10 év után talán jobb belátásra tér, hanem fogom és beoltatom mielőtt baj lenne.
2013. febr. 6. 15:21
 14/20 anonim ***** válasza:
64%

ma 15:05

Ki az, aki feljelentgeti a vele egy háztartásban élőt? Darázsfészekké alakítani az életét ki fogja?

Valóban a kérdezőnek kellene simán beoltatni a kutyát. De a gyereke és a kutya találkozását is meg kellene oldania, amíg az a kutya úgy meg nem harapja a kicsit, hogy komoly sérülés lesz belőle.

2013. febr. 6. 15:21
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy látom, hogy itt nem az oltás a valódi probléma, hanem a harapás (mindjárt háromszor). Azt kellett volna megelőznie a szülőnek, bármilyen eszközzel!
2013. febr. 6. 15:26
 16/20 Hovarju ***** válasza:
66%

Ha az anyós nem hajlandó segíteni, nem foglalkozik a kutyájával és az is megoldhatatlan, hogy ne találkozzon a kutya a gyerekkel, akkor feljelenteném.

Már az első harapás után megtettem volna, amíg nem lesz nagyobb a baj.

Egyébként milyen fajta, mekkora termetű kutya?

2013. febr. 6. 15:46
 17/20 anonim ***** válasza:
66%
A férjed mit szól az anyjához amúgy? És ha az anyósodnak mondd meg, hogy oltassa be a kutyát, meg chip is kell a kutyának (mert feltételezem az sincs) neked elég sok pénz megy el így is a gyerekre, meg te is viszed a gyerekedet orvoshoz, akkor ő meg a kutyáját vigye, mert a kutya is felelősséggel jár, és valamelyikőtök nevelje meg a kutyát.
2013. febr. 6. 16:00
 18/20 anonim ***** válasza:

Kérd meg a férjed,hogy ő beszéljen anyósoddal, hátha rá jobban hallgat. Illetve vigyétek el ti beoltatni, azonkivül az igazi problémán is dolgozattok,hogy a kutya ne haraphassa meg szegény kisgyereket.

A feljelengetést azért én nem javasolnám, egy háztartásban éltek, elég furán jön ki szerintem.Tudom nem is volt róla szó csak a válaszokban.

Hogy lehet az hogy többször megharapta?

Milyen harapások ezek? Úgy értem, játékból történik /úgysem elfogadható/ vagy hogy?

Ha lenne oltása a kutyának se valami jó így a helyzet. :/

2013. febr. 6. 18:08
 19/20 anonim ***** válasza:
82%

Mondd meg anyósodnak, hogy ne a gyerek miatt oltassa be, hanem azért, mert kötelező. A chip is.

Másrészt: nem mindegy, hogy agresszív harapásról van szó, esetleg "odakapásról", vagy játék közbeni véletlen sérülésről. Az első két esetben a gyereket nem engedném többet a kutyához.

Ami viszont sajnos nem kötelező, de a gyerek érdekében kellene, így neked kellene megtenned: bolhairtás, féreghajtás!

Ha anyósod ennyire félvállról veszi az oltást, én a helyedben közölném vele, hogy ha ez kiderül, nagyon megütheti a bokáját!

2013. febr. 6. 18:59
 20/20 anonim ***** válasza:
77%

Inkább ne is mond a csippet, mert ha meghallja hogy 3500+ akkor aztán végképp elfog zárkózni, meg ha még ebadó...

De egyébként anyai védőösztön szégyene az anyós is meg a férjed is. Neked akkor lesz szégyen ha azonnal nem viszed el legalább veszettség ellen beoltatni.

2013. febr. 7. 01:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!