Kutyám miért jelölget újabban bennt?
Első vagyok.
Esetleg azt még kivizsgáltathatnátok, hogy nincs-e valamilyen egészségügyi háttere ennek, ami miatt a vizelet visszatartása nem megfelelő.
Többet is pisil mint eddig, vagy csak a hely változott meg ahova pisil? (kintről bentre)
Amúgy teljesen egészséges? Valami húgyúti fertőzésre, vagy ilyesmire gondolok.
Ha a falkasorrend rendben van akkor ez lehet még esetleg ok.
Tapasztalataim szerint általában akkor tesznek ilyet, ha
- a falkasorrend nem egészen egyértelmű - bár unalmas, de sok esetben igaz.
- "fickósodik" a fiatalúr és jelölgeti a területét - a falkasorrend megint fölvetődik
- idegen kutya volt nálatok területvédés - ismét falkasorrend
- kimostad a fekhelyét, szőnyeget, nagytakarítás történt - biztonság elvesztése, újra falkasorrend
Vagyis akármilyen fenti vagy más egyéb okból tesz így a kutyád, mindig visszakanyarodhatunk arra a megállapításra, hogy nincs rendben a "ki a főnök" a háznál.
Nem tudom, hogy milyen napi programotok van, de én a helyedben most szigorúbb lennék vele pl.csak parancsra ehet, nem molesztálhat játékkal, nem babusgatom csak úgy, lenti sétánál nem engedem el, szigorúan láb mellett jöhet, kijelölöd neki, hogy lent is hova pisilhet, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!