Mennyire gyakori hogy egy szuka dominánsan viselkedik más kutyákkal és jelölget séta közben?
Meg otthon is, ha ugat a kerítés mellett és elhaladt amit ugatott akkor utána pisil.
Emberekkel jól viselkedik, pontosabban én vagyok a falkavezér, de ha jön valaki hozzánk, akkor próbálkozik fölé kerülni. De soha nem agresszív.
Nekem ugyan kanom van és lesz is szerintem a továbbiakban, ismerős szukákat elnézve ők is simán dominánsak :)
Attól, hogy szuka, még küzd a hierarchiában betöltött helyekért.
Legviccesebb egy bearded collie: ivtalan szuka: fél, bizonytalan, ezért megelőzésként odavicsorog és odakapkod más kutyáknak...de közben 3 lábon állva pisil...és nagyon tudja mutatni, főleg kölyköknek, hogy ő a góré...farok az égben :D
Csak úgy mint nálunk embereknél azt hinnéd hogy a "kanok" a vezérek, pedig a kutyáknál is simán megeshet hogy egy "szuka" karakánabb dominánsabb egy kannál, sokszor ők vezetik a falkát, ráadásul egymással sokkal inkább ilyenek mint a kanokkal szemben, de ez szintén embernél is így van :)
Pásztor kutyám van, de már annyiszor azt hitték rá a hosszú takaró szőre miatt hogy kan hogy már meg sem lepődöm rajta.
Ha nem hiányozna neki alulról valami, simán lehetne kan és odavágná harcban még őket is.
Ő is jelöl, bár nem annyit és nem úgy, de azért még is.
Szerintem a tied sem szereti a más kutyákat, mert az enyim is csak azokkat hűde nem szereti, míg az emberekkel közömbös.
Vidd el többet sétálni meg szoktasd kint más kutyákhoz ami először nem fog menni, de ha szorgosan csinálod előbb utóbb enyhül az egész. Nálam is így történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!