Lakásban tartható, rövid szőrű, kb.25-35 kg, idegenekkel bizalmatlan, gyerekeket szerető kutyafajtát tudnátok ajánlani?
Egyrészt a kérdező 25-35kg közötti kutyát keres, tehát a jack russel amit itt többen is javasoltak máris kiesik, mert nincs 10kg sem.
Másrészt az, hogy egy kutya őrjöng és tépi a kerítést még nem jelenti azt, hogy házőrző. Csupán jelez. Hidd el, az a közép-ázsiai, amelyik nem őrjöng, az jó házőrző, míg a jack russel elfutna a behatoló elől.
Lakásban tartható, rövidszőrű, kb. 25-35kg, idegenekkel bizalmatlan, gyerekeket szerető kutyafajta = magyar agár.
Ha egy kutya rendszeresen van sétáltatva, akkor akár még jobb dolga is lehet, mint sok kertbe kirakott vagy futóláncon lévő kutyának.
Az agár pont azért jó, mert a világ leglustább kutyái, nem hiperaktív mint mondjuk egy vizsla, bc, még a labradornál is kevesebb a mozgásigénye.
Én írtam a Shar peit, mert mertem feltételezni, hogy normálisan fogja nevelni azt a kutyát, és akkor a Shar peit is vígan ellehet tartani, csak következetes nevelés kell. De úgy látom velem együtt nagyon sok mindenki le lett pontozva, amit egyáltalán nem értek,hogy miért..
Itt mindenki olyan baromi okos.
Pedig csak arról van szó, hogy feltettek egy kérdést, és mindenki leírja a saját kis véleményét. Úgy sem mi döntünk helyette. Ha akar utána néz az ajánlott fajtáknak, ha meg nem akar, nem néz utána. Ennyi!
Shar pei nincs sok gond a szőrével de ha nem tetszik amiatt mert ráncos akkor Doberman, Rottweiler lenne jó neked
!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!