Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan találtatok rá az...

Hogyan találtatok rá az "álom"kutyára?

Figyelt kérdés
2009. szept. 4. 13:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Végiggondoltuk, milyen tulajdonságokat szeretnénk a kutyában (házőrzés, gyerekekhez viszony, küllem, termet, milyen neműt szeretnénk, satöbbi, melyik a legfontosabb ezek közül). Aztán elolvastuk a fajták jellemzőit.

A két dologból kijött, hogy nekünk 2 fajta kutya lenne jó. Ezek közül a férjem döntött. Honlapokat kerestünk, felvettük a kapcsolatot a MEOE fajtával foglalkozó klubjával, megkérdeztük, hol várható mostanában kiskutya. Kenelből szerettük volna, nem "tenyészgyárból".

Megkerestük a leendő tulajt, ahol várható volt az alom. Szimpatikusak, gondosak voltak, ekkor jeleztük, hogy szeretnénk. Ebből a nemű kutyából 2 született akkor, közülük az egyik rögtön odarohant hozzánk, amikor mentünk látogatóba először. Úgyhogy így lett ő nekünk.

2009. szept. 4. 13:19
 2/15 anonim ***** válasza:
86%
Úgy, hogy bementem a menhelyre, és a rács mögül rám nézett. De nem akárhogy, hanem úgy , ahogy csakis és kizárólag Ő tud néni. IMÁDOM!!!
2009. szept. 4. 13:24
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Jókor voltam jó helyen. Úgy, hogy rámnézett és kért a tekintetével. Mást is kért, de másnak nem volt lehetősége hazavinni őt. Neki nagy szüksége volt épp akkor a segítségre, mert nagyon fázott, így velünk jött. Ezt azóta is köszöni a tekintetével és a tetteivel is. Nagyon szeretjük őt!
2009. szept. 4. 13:25
 4/15 A kérdező kommentje:
Aranyos történetek:)
2009. szept. 4. 13:28
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szerettem volna egy kutyát, de a szüleim nem engedték, ezért a nagyszüleimet kértem meg, hogy náluk lehessen kutyám. (A szomszédban laknak.) Ugyanekkor anya barátnője, aki mudit tenyészt, szólt, hogy színhibás kölykök születtek nála, őket olcsóbban megkaphatjuk. Utánanéztem a fajtának és nagyon megtetszett, amit róla írtak. Meggyőztem a nagyszüleimet, hogy ilyen kutyát vegyünk, bele is egyeztek, el is mentünk kölyköket nézni, de végül mégsem tarthattam kutyát. Nagyon szomorú lettem, mert akkorra már mudirajongóvá váltam. Szerencsére 2 év múlva a szüleim megengedték, hogy kutyát tartsak és akkor vettünk egy mudit.
2009. szept. 4. 13:56
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Azt még elfelejtettem leírni, hogy 7 mudikölyök született, 5 napos korukban látogattuk meg először és rögtön tudtuk, hogy nekünk melyik kell, akkor már a név is ki volt választva. Onnantól kezdve hetente látogattuk, 7 hetesen hoztuk el (azért nem 8, mert akkor volt a tavaszi szünet és így az első napokban többet lehettünk vele, nem kellett egyedül maradnia rövid időre sem).
2009. szept. 4. 13:58
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
megláttam, és megszerettem
2009. szept. 4. 14:28
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

16 év nyűglődés után a családi kupaktanács a kutya mellett döntött. Éppen költözködés és házépítés után voltunk, és meg kell mondjam, nem élünk rosszul, de ezek uán a szüleimnek nem volt minden vágyuk egy drága kiskutyára költeni a pénzt. Így döntöttünk a menhely mellett. Majd' két hónapot töltöttem keresgéléssel, majd végül elmentünk arra a menhelyre, ahol a legtöbb kutyust találtam, ami megfogott. Mikor a kölykök kenneljéhez értünk, beszélgetni kezdtünk a gondozónővel, és közben anyukám egy hatalmasat tüsszentett. Az összes szőrgombóc hátraszaladt és bebújt a házba, egyetlenegy kutyus maradt: ő letottyant a popsijára és a gumisünhangján csipogva közölte velünk, hogy ő rettenetes házőrző és ő ugyan nem fél tőlünk. Szerelem volt első látásra. Azóta járunk suliba is, gyönyörűen teljesít, le is vizsgáztunk a tavaszon.

Akármennyi kutyám is lesz őutánna, biztos, hogy hozzá fogom mindet hasonlítani.

2009. szept. 4. 14:59
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Menhelyre felmentem önkéntesnek, első nap, első kivitt kutya... Nem raktak rá nyakörvet csak fojtóra a pórázt és amikor kiértem vele a rétre, kibújt belőle. Lehajoltam, hívogattam és Ő ahelyett, hogy elfutott volna visszajött és hozzám bújt. 2 hónap múlva hazavittem. Inárcsról, K.G. nyomortelepéről mentett kutyáról van egyébként szó, azóta bemutatóseb :) Tökéletesen illünk egymáshoz.
2009. szept. 4. 16:22
 10/15 anonim ***** válasza:
A nővérem elment az állatorvoshoz, látott egy hirdetést mudikról. Elmondta apukámnak, aki elment és megnézte őket. Én mindig lány akartam. Csak kettő lány volt, az egyiknek hullámosabb volt a szőre. Ennyiből ált a döntés. Aztán elvitt és én is megnéztem, az anyja nem tetszett, de mindegy volt csak kutya legyen. Aztán hazahoztuk és aztóta a mudi az álmaim kutyája.
2009. szept. 4. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!