Úgy hallottam, hogy télen a kutyák lábára szarvas faggyút kenjek (vastagon), mert az megvédi a lábukat a hideg okozta sérülések ellen. Igaz ez? Vagy mást kell rákenni?
Gratulálok! Íme a felelősségteljes gazdi *irónia* Szerinted viccből van évente veszettség elleni oltás? Ha meg meghal a kutyád, csak beborítod az árokba...
Az ilyet fejbevágnám egy lapáttal...
Szuper ötlet vazelin, meg szarvasfaggyú egy sebes lábra. Kenegesd csak, aztán, ha szépen elkezd a lába rohadni a gennytől, gondolom, majd valamelyik állatorvos ismerősöd olcsón lekezeli.
Hidegtől nem lesz sebes a kutya lába. Még idősen sem. A tappancsát kimarhatja a só, de csak a tappancsát.
Az tény, hogy a veszettség elleni oltás 3 évig kitart, nekem is ezt mondta egy ismerős állatorvos. Csak azért kötelező évente, mert így könnyen nyomon követhető, átlátható a rendszer. Gondlom könnyebb csak a dátumot figyelni, és az éveket nem....
Azonban ettől függetlenül én is minden évben beoltatom, hiszen kötelező! Ha véletlenül egyszer megharap valakit (bár erre az esély gyakorlatilag 0, de sosem lehet tudni), akkor nem hiányzik, hogy karanténba zárják a kutyát, meg kórházba kelljen menni miatta egy embernek....
Valamint ha vérzik a a mancsa, ráadásul már idős is, mindenképpen vidd el dokihoz. Nem tudhatod mitől van. Lehet hogy valami betegség jele, és akkor a házi praktikák sokszor többet ártanak mint használnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!