Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Úgy hallottam, hogy télen a...

Úgy hallottam, hogy télen a kutyák lábára szarvas faggyút kenjek (vastagon), mert az megvédi a lábukat a hideg okozta sérülések ellen. Igaz ez? Vagy mást kell rákenni?

Figyelt kérdés
Eddig nem vettem még szarvasfaggyút, vaselinnel próbálkoztam, mivel ugyanaz az anyag, csak a vaselin nagyon könnyen lejön...

#kutya #szarvasfaggyú
2013. febr. 4. 18:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Gratulálok! Íme a felelősségteljes gazdi *irónia* Szerinted viccből van évente veszettség elleni oltás? Ha meg meghal a kutyád, csak beborítod az árokba...

Az ilyet fejbevágnám egy lapáttal...

2013. febr. 4. 19:16
 12/17 A kérdező kommentje:
Nem viccből van, de azért csak jobban tudom, hogy mit csinálok a kutyámmal... Van nem egy állatorvos barátom, anyám is sokat ért hozzá és egyik sem oltja évente a kutyát... Vajon miért?
2013. febr. 4. 19:19
 13/17 anonim ***** válasza:
Aztán ha megharap valakit, és veszett lesz tőle, akkor majd nézhetsz...A kutyádnak sebei vannak a lábán, gondolom szenved tőle, te meg el se viszed orvoshoz...
2013. febr. 4. 19:20
 14/17 A kérdező kommentje:
Ezt be lehet fejezni... Nem halálos sebek vannak a lábán, hidd el jobban tudom. Ha neked carzolás és horzsolás van a lábadon, rohansz a dokihoz? Nem hinném..
2013. febr. 4. 19:22
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Szuper ötlet vazelin, meg szarvasfaggyú egy sebes lábra. Kenegesd csak, aztán, ha szépen elkezd a lába rohadni a gennytől, gondolom, majd valamelyik állatorvos ismerősöd olcsón lekezeli.

Hidegtől nem lesz sebes a kutya lába. Még idősen sem. A tappancsát kimarhatja a só, de csak a tappancsát.

2013. febr. 4. 21:10
 16/17 anonim ***** válasza:
ne haragudj de pocsék egy gazdi vagy :)
2013. febr. 4. 22:34
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Az tény, hogy a veszettség elleni oltás 3 évig kitart, nekem is ezt mondta egy ismerős állatorvos. Csak azért kötelező évente, mert így könnyen nyomon követhető, átlátható a rendszer. Gondlom könnyebb csak a dátumot figyelni, és az éveket nem....

Azonban ettől függetlenül én is minden évben beoltatom, hiszen kötelező! Ha véletlenül egyszer megharap valakit (bár erre az esély gyakorlatilag 0, de sosem lehet tudni), akkor nem hiányzik, hogy karanténba zárják a kutyát, meg kórházba kelljen menni miatta egy embernek....

Valamint ha vérzik a a mancsa, ráadásul már idős is, mindenképpen vidd el dokihoz. Nem tudhatod mitől van. Lehet hogy valami betegség jele, és akkor a házi praktikák sokszor többet ártanak mint használnak!

2013. febr. 5. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!