Egyik sem jó, főleg egy labradornak nem. Én a láncot nem szeretem, azért mert betekeredhet, megránthatja a nyakát, meg stb. a kennel valamennyivel biztonságosabb, de ha kennelt építesz akkor ne 5x5 méretűt, hanem valamivel nagyobbat. Én a kennelt mondom, ha minden kötél szakad. De viszont majd naponta ki kell engedni, sétáltatni kell.
2013. febr. 3. 20:54
2/14 anonim válasza:
A kennel jobb.
De miért kell mindenképp bezárni, vagy korlátozni a mozgását..?
2013. febr. 3. 21:06
3/14 anonim válasza:
kennel az jobb de a nyári meleg ellen valami hűs megoldás az nem árt , nekem 1.5x3m pincében tölti a nyarat a kutyám
2013. febr. 3. 21:11
4/14 A kérdező kommentje:
azért kell korlátozni a mozgását mert kiugrik a kerítésen és nincs az egy9k szomszéd és az én házam között kerítés.
2013. febr. 3. 21:16
5/14 anonim válasza:
Komolyan képes lennél megkötve tartani egy kiskutyát? Jézusom, inkább felejtsd el addig a kutyatartást, amíg nem tudsz normális körülményeket biztosítani a kutyának. A legjobb megoldás az lenne, ha megcsinálnátok a kerítést, de legalább egy kennel legyen, lánc semmiképp.
2013. febr. 3. 21:46
6/14 anonim válasza:
Akkor talán előbb kerítés legyen és ne kutyád. Minek akarsz egyáltalán kutyát??
Egyébiránt a törvény is előírja, h aki kutyát tart annak biztosítania kell a kutya biztonságos tartásához a megfelelő feltételeket. Ebbe beletartozik, h a kutya nem mehet ki csak úgy a portáról, nem megy át a szomszédba stb.
Egyébként mindenképp kennel, mint lánc - ez nem kérdés. Önzőségből meg ne akarj kutyát!
2013. febr. 3. 21:47
7/14 anonim válasza:
Akkor kell kutyát vállalni, ha a körülményeid lehetővé teszik. Ha nincs kerítésed, akkor már eleve rossz. Előbb kerítés kell csinálni és csak utána kutyát haza vinni. A kerítésen pedig nem ugrik ki, hanem szépen minden nap elviszed sétálni, más kutyákkal találkozni és játszani, tanítassz neki engedelmes és ügyességi feladatokat, apportozol vele és máris nem lesz kedve a szökéshez.
2013. febr. 3. 22:14
8/14 Hovarju válasza:
Ebben az esetben az lesz neki a legjobb, ha nem kerül hozzád.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!