A kutyákkal jobb megtartani az egy lépés távolságot?
Én nem értek egyet az első válaszolóval. A képzés egyrészt emeli a kutya életminőségét, mert pl nyugodt lélekkel elengedheted más kutyákkal játszani, s kielégíti a kutya pszichés igényeit is. A megfelelően végzett képzés pedig nagyon jót tesz a kutya-gazda kapcsolatnak, mert ez egy közösen eltöltött aktív idő.
Én a kérdést semmiképp sem hoznám kapcsolatba a képzéssel... ugyanakkor nem értem, mire akar vonatkozni a kérdés. Ha nem jó a kapcsolatod a kutyáddal, kellenek bizonyos szabályok, hogy ezt helyre tudd hozni, de ha jó a kapcsolatotok (amit úgy tudsz lemérni, hogy bárhol bármikor be tudod hívni), akkor meg nincs szükséged semmi ilyesmire.
nem ,és igen :)
- A lényege a megfelelő időben ,megfelelő ideig kisugárzott közömbösség :)
szerintem ,ez a kulcsa,illetve ez a lényege ,a sokszor félreértett szónak .
mert ,hogyan is indul egy kutyasuli? . hát közömbösítéssel ( aki már volt az tudja, aki nem ,annak elmondom : a kutyások egy sorban felállnak,kutya a bal oldalon ( lehetőleg ülő helyzetben ), a sor legelején álló aztán elindul és elsétál a kutyák-és emberek sorfala előtt fél-egy méter távolságra tőlük, a lényeg a kutyák és emberek reakciójának ,viselkedésének kontrollálása, a kutyák egymáshoz képest közömbös viselkedése ( ez könnyebb, emberekkel nehezebb ), és a módszer bonyolítható 2-4 sor,illetve különböző kiképzők által kedvelt módszerek alkalmazásával. de mindnek egy a lényege : a közömbösítés ( egy szóval,de ez a szó sok-sok jelentéssel, értelemmel és értelmezéssel bír !)
- ha találkozol a kutyáddal ( pl: felkelsz, hazaérsz, stb ) a legjobb,ha közömbös vagy !!!. miért ? : mert ha ,a kutya odamegy ,( márpedig odamegy hozzád !)akkor Ő DÖNT ,Ő IRÁNYÍT,HISZEN AZ Ő AKARATA ÉRVÉNYESÜL. de ha : te közömbös vagy, nem veszed figyelembe, nem nézel rá ,nem érsz hozzá, nem szólsz hozzá ( ez a szentháromság :):):) és a kutya odébb-megy ,mert ez a lényeg a kutya menjen el,mert te nem figyelsz rá,közömbös vagy ,más-szóval,megtartod az egy lépés távolságot:) akkor már te irányítasz. odahívod,vagy behívod,és jöhet a játék,jöhet a képzés,és egy időre elfelejthetett az egy lépés távolságot! mert ,már te irányítasz !!
Nem. Amennyiben megfelelő a kapcsolatod a kutyáddal, kizárt, hogy megharapjon. Én egyetlen dologtól nem tartottam sosem: hogy megharapnak a kutyáim. Az is igaz, hogy egy dolgot biztos tudok: ha mégis megharapnának, szíjat hasítanék a hátukból. A kutyák pedig okos lények, ezért pontosan tudják, hol a határ.
Ha nincs megfelelő kapcsolatod a kutyáddal, akkor persze fenn áll a harapás veszélye. Ezt viszont nem így kell orvosolni, mert ez így természetellenes. Ha úgy érzi az ember, hogy a kutyája veszélyt jelenthet rá, feltétlenül szakértőhöz kell fordulni, aki segít helyretenni a dolgokat.
Ez kérdés az alábbiak szerint lenne helyes:
Az emberekkel jobb megtartani az egy lépés távolságot?
Az ember nem csak harap,hanem spekulál,lop,öl,meggyaláz,hazudika,megver/agyonver,megkínoz,felgyujta a házad,megdobál kő el,elküld az a..ádba....stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!