Van olyan vírus, ami egy egészséges kutyát kinyír 24óra alatt hányással, májkárosodással?
Most itt a XV kerben van valami vírus, amit a kan kutyák kapnak el, több ismerősünktől hallottuk, hogy beteg volt a kutyája kb 3 hete. 3 napig hánytak 20 percenként éjjel nappal, 25 kg-ot lefogyott a szomszéd staff. Állítólag a szukák terjesztik.
Most meg kaptam egy hírt, hogy az egyik kutyám, akivel régen foglalkoztam (örökbe kellett adni, mert nem jött ki a kan kutyával) valahol Pest megyében elpusztult. 24 óra alatt májkárosodás lépett fel nála. Nem segített rajta a hányáscsillapító, sem az infúzió. Ez nem lehetett mérgezés? Van ilyen vírus, ami egy nap alatt végez az állattal? Megszakad a szívem, nagyon értékes, egyéni kutyus volt, az új gazdáinak is nagyon hiányzik szegényke.
nekem is furán hangzott a történet. Bár a helyzeten már nem változtat.
Ami itt a XV-ben van, az állítólag vírus, de az ÁLLATVédőrség felhívása szerint a Zsókavárnál is voltak mérgek kiszórva. Csak tudnám kinek jó ez és miért.
A mi kutyánk is annyira aranyos volt, nagyon sajnálom, hogy nem lehettem vele amikor elment. De az jó hogy az új családja is nagyon szerette. :((((
Igen, van ilyen, a babézia. Kullancsok terjesztik, néhány nap a lappangási ideje, és a levertség, majd véres vizelet megjelenésétől 1-2 nap múlva az állat elpusztul (általában vese- és májkárosodás miatt).
Ha a kutya egyik napról a másikra szokatlanul levert, kedvetlen, étvágytalan, akkor erre IS kell gyanakodni - inkább, minthogy kezelés hiányában egy-két napon belül elpusztuljon.
Abban az utcában lakik az egyik haverom, szoktunk kutyákról beszélni, de ezt nem említette.
Szerintem az valami méreg, szukák terjesztik?
Max nemibajt.
Csak mondom hogy a májkárosodás tipikus oka a mérgezésnek.
Staffi hogy tud tud 25 kilót lefogyni, amikor azok összesen nyomnak annyit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!