Adhatok-e németjuhász kutyám izületi fájdalmaira Ibuprofen tartalmú gyógyszert fájdalomcsillapításra?
Ne adj neki. Azt nem tudom, hogy az állatokra melyik hatóanyag miként hat, de ami biztos, hogy rövidtávon felesleges, hosszútávon pedig még az embernek sem egészséges. Ráadásul ez a hatóanyag nem is megfelelő az adott problémára.
Sokkal erősebb szerre van szüksége, állatorvossal beszélj, ő majd ad neked megfelelő készítményeket, amik tényleg enyhítenek a kutyus fájdalmán. Amúgy rengeteg dolog kiválthatja ezeket a tüneteket, lehet, hogy nem is tüneti kezelésre van szüksége, hanem orvosolható baja van.
Mindenképpen vidd állatorvoshoz, azzal teszel neki a legjobbat. Az ilyesmi általában nem drága, max. a szerek lehetnek azok, amiket javasol, de akkor is megkérheted, hogy írjon fel olcsóbbat.
Emberi gyógyszert semmi esetre sem adnék a kutyának, a legtöbb méreg a számukra.
Ízületi bántalmakra jó a zöldkagyló kapszula, mi pl. a gf600 nevűt használjuk.
Mindenesetre én azért állatorvoshoz is elvinném, lehet olyan súlyos a dolog, hogy gyógyszerre van szüksége.
Igen, állatkísérletek után. Szerinted honnan a csudából veszik h májkárosító, vesekárosító, stb? Mrrt ezek a tüntetek mind jelentkeztek az állatkísérletek során.
Nagyon sok humán gyógyszer adható kutyának, de csak akkor (és ez a nem humán készítményekre is igaz), ha az orvos ezt javasolja.
Embernek sem lenne szabad szedni...
Rymadill-t írass neki.
Mwgkérdezhetem hogy mennyibe került?
Most nézem, teljesen ugyanaz a hatóanyag benne mint a rymadil-ban ... annak elég huzos az ára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!