Nincs pénzem bechippeltetni a kutyámat! Mit tegyek? SOS
tegnapelőtt 23:54
3500 forintért képesek kidobni, agyonverni a kutyájukat.... Az ilyen gazdák se nem oltatnak, se nem gyógyíttatnak. Mert "nincs rá pénz".
Ha téged megharap egy oltatlan kutya, akkor is úgy gondolod az injekció kúra elviselésekor, hogy valóban csak szeretet kell a kutyának?
Ha az utcán a gyereked netán egy kóborló, bolháktól hemzsegő, bőrbeteg kutyát megölelget, akkor is úgy gondolod, nincs szükség orvosi ellátásra a "szegény ember" kutyájának? Mert a gyereknek kellhet orvos a beszerzett gombás fertőzésre.
Ha nem lenne kötelező a chip,nem lőnék fejbe a kutyákat?
Nem a fenét!Itt falun van olyan,aki 2 liter borért megoldja a feleslegessé vált kutya sorsát.Így volt ez a chip előtt is.
Bámulatos néhány okoskodó hozzászóló.
Azért megkérdezném tőlük ... mire is jó ez a chip??????
Én vidéken élek .... a kutyám bent van... de ha kimegyek az udvarra, velem van. Viszont közös udvar, és a szélsők nemigen csináltatják meg a kerítést, úgyhogy főleg téli időszakban min. 4-5 hatalmas testű kóborkutyákat látok a portán.
Tételezzük fel ... hátha azoknak van chipjük ... és akkor mi is van?????
Kb. 6 éve 13 éves kutyánk (az idióta petárdázók miatt) eltűnt, sajnos 1,5 heti mindeféle tipusu keresés ellenére sem tudom, hogy mi lett szegény sorsa.
Tételezzük fel: neki lett volna chipje .... és akkor milyen lehetőségem lett volna ??????
Mert az önkormányzaton dolgoznak 6-an a nagy leépítések miatt. Tegyük fel ... tudom a chip adatait ... mi történt volna?
Ki az, aki azonosítja chip alapján a kutyákat? ...vagy netán szaladgálok a beoltatlan kóbor kutyák után, információt adva ... hogy ugyan már ... azonosítsák be.
Szégyen valóban, mert ez csak valakinek jó üzlet.... a gazdik számára semmi előnyt nem jelent.
Nehéz anyagi körülmények között élek, de tavaly megoldottuk családi összefogással, hogy a 4 védőoltása meglegyen (16 eFt) !
Most agyalok, mert szeretném a veszettség elleni védőoltást beadatni neki .... de a chip-től hányingerem van !!!!!
És visszautasítom az összes olyan okoskodó válaszát, aki emiatt nem tartja a gazdikat felelősségteljesnek !!!!
Talán inkább foglalkozzon a sok kórságot terjesztő 10-szeres mennyiségű macskával, aki mindig más portájára piszkít !!!!
Bár igaz, vidéken valóban más a helyzet. De tuti a városiak is szeretik a kutyájukat és a chip-nek semmi, de semmi értelme !!!!!
ma 18:48
Kissé tájékozatlan vagy.
A chipnek egyenlőre köze nincs az önkormányzatokhoz. Annál inkább az állatorvosokhoz. Chip be- doki regisztrál-kutya elveszik-doki beírja a szám mellé- kutya valahol megkerül-chip nézés/ ami ma már kötelező minden orvoshoz került ismeretlen kutyánál/-Gazdi értesítve -gazdi-kutya egymásra találnak.
ma 20:32
Milyen kár is, hogy nincs minden utcasarkon egy állatorvos....... Ha valaki keresi a kutyáját valóban, szerintem többször 14 km-t megtesz azalatt.
Azt hiszem, olyan okoskodó válaszokat lehetett itt olvasni, akinek sosem volt kutyája.
Így az 5 X után .... volt pár kutyánk ... tökéletesen megvoltunk chip nélkül, és most is az a véleményem ... sem az én, sem a kutyám jólétét nem szolgálja. Ezt az összeget sokkal jobb és fontosabb helyre is el lehet költeni.
Apropó ..... a falu végén lévő soron a kutyáknak lesz chipjük????? hát még az az egyesek szerint "sokadlagos" oltás?????
Tegyétek össze a kezeteket, hogy hónap végén nem 1000 Ft-ot kell beosztanotok .... és attól még szeretem a kutyám .
Na, én itt befejeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!