Milyen gyümölcsöket ehet egy kutya?
Nem hiszem hogy a szőlőtől vagy az almától bármi baja lehet.
Azt én még nem adtam neki.
De ha mértékkel eszi, csak néha-néha biztos nem lesz semmi baja
Paradicsom mint gyümölcs...???????????????????????????????????????????????Paradicsom: A burgonyafélék családjába tartozik, így távoli rokona a paprikának, a tojásgyümölcsnek (padlizsánnak) és a krumplinak is. A paradicsom (Lycopersicon esculentum) húsos bogyótermése világszerte az egyik legkedveltebb zöldségnövény. Számtalan fajtájának változékonyságát a bogyók mérete (2-3 dkg-tól a 25-30 dkg-osakig), száma, színe, alakja adja.
Bocs hogy eltértem az eredeti témától.
Nem lesz baja a gyümölcsöktől
Az enyém is mindenféle gyümölcsöt befal. Az eddigi lista: cseresznye, meggy, őszi/sárgabarack, eper, málna, szeder, banán, narancs, alma, szőlő. A szőlővel viszont vigyázni kell, mert az arra érzékeny kutyáknál viszonylag kis mennyiség (30g/ttkg) is leállíthatja a veseműködést és pár nap alatt bele is pusztulhat a kutya, mint ahogy nemrég ezen az oldalon sajnos volt is rá példa.
Amúgy a kutyák bélcsatornája viszonylag hosszú és a hátsó fogaik is alkalmasak a növényi eleség megörlésére, szóval nem véletlenül szeretik a gyümölcsöt!
Minden bogyótermés gyümölcsnek számít növénytanilag de kár ezen vitatkozni, éní írtam hogy amíg nem növényrendszertan vizsgán vagyunk addig maradjun meg zöldségnek a hétköznapi emberek számára.
Azért kösz érte a lepontozást idióták!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!