Milyen gyümölcsöket ehet a kutya?
Banán, alma, narancs, cseresznye. Ezek közül melyik eheti a kutyus, melyik egészséges neki.
És a tojástól tényleg szebb lesz a szőre? Lehet neki adni? Amúgy golden
a tacsim egyszer beszabadult a kertbe,lelegelte az egrest,ribizlit,málnát,hát elég szép kis gyümölcskosarat dobott vissza az udvarra :D mint valami zselés minitorta :)
amúgy az enyém is megeszik minden gyümölcsöt,ami nem kesernyés vagy savanyú.szőlő,banán mind jöhet :)
Nálam van egy máj beteg cavi, na ő pl gyümiken él...persze igyekszem változatosan etetni (lakto-ovo vega étrend a diétája) de nagyon sokszor kap gyümölcsöket/aszalt gyümölcsöket és csak a szölöt és amazsolát hanyagolom mert a szölömagban van valami ami mérgező nekik, de nagy ritkán pár szem lecsúszott abból is és semmi baja.
És imádja még a sárgarépát, sűtőtököt is nyersen-is.
És vele együtt a többi kutyám is szívesen esznek ilyeneket.
Szőlőt és mazsolát nem ehet, mert sok kutyánál heveny veseelégtelenséget okozhat. Nem minden kutyánál, van, aki tőkéről legeli a szőlőt, és nem lesz baja, de ha eddig nem próbáltátok, ne kísérletezz vele szerintem.
Alma, banán, körte, dinnye, cseresznye, meggy, eper mehet, de mindent csak mértékkel, mert a gyümölcsöknek magas a glükóz, fruktóz tartalmuk.
Az én kutyám úgy ette az almát, mint a csontot. Megkapta, elsunnyogott a zsákmánnyal, lába közé fogta, egy leharapás, rágás, következő harapás, rágás, és így tovább. Csuda édes volt, mindig örömmel néztem. Még a citrom belsejét is kinyalogatta. Amikor életében először nyalt citromot, úgy összerándult a feje, hogy 10 percig dőltem a röhögéstől. De tetszett neki, ette tovább, csak nagyon meglepődött. Ő ilyen kis biokutya volt, minden zöldséget és gyümölcsöt szeretett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!