Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nyakörvvel való sétáltatásnál...

Nyakörvvel való sétáltatásnál kell bármit másképp csinálni, mint a hámmal való sétáltatásnál?

Figyelt kérdés

Ne nevessetek ki a kérdésért, első kutya. :)

Egy hónapja van nálam, eddig hámmal sétáltunk. Ma nyakörvvel szeretném levinni, ezért kérdezem hogy van e valami amit másképp kell csinálnom?

2013. jan. 30. 18:21
1 2 3
 11/23 desiree91 ***** válasza:

Én 11 éve hámmal sétáltatom a kiskutyámat, semmi probléma vele, ha úgy jobb nektek, akkor maradjon a hám. :)

Arra viszont nagyon mérges vagyok, amikor valaki arra buzdít hogy nyugodtan engedjük szabadon a kutyát...a kutyának igenis pórázzal kell sétálnia! Nem csak az számít, hogy a mi kutyánk visszahívható-e és tud-e viselkedni. Más idegen kutyák is simán megtámadhatják, ha szabadon van, emberek is bánthatják, arról nem is beszélve, hogy rengeteg ember, kisgyerek fél a kutyáktól...felelőtlenség és tiszteletlenség póráz nélkül sétáltatni...de ez az én személyes véleményem.

2013. jan. 30. 21:17
 12/23 anonim ***** válasza:
Lehet hogy tényleg nyakörvvel kellett volna kezdeni, de így hámmal sincs semmi probléma. Szépen jön mellettem. A kaukázusival sincs gond. Kicsi korától fogja jön normálisan pórázon. Ha lettek volna bajok..pl. hasra esem utána nyilván nem azzal sétáltattam volna. De ez gondolom kutya függő is.
2013. jan. 30. 21:21
 13/23 A kérdező kommentje:

Szerintem meg a gazdának is és a kutyának is jobb a póráz nélküli séta. Sokkal többet mozoghat, futkoshat, sokkal jobban élvezi így a sétát. Nekem is kényelmesebb hogy nem kell tartanom a pórázt, meg utána mennem a sárba amikor el kell végeznie a dolgát.

Ő nem bánt senkit, nem ugrál fel emberekre, nem balesetveszélyes, más kutyákkal is kellőképpen óvatos. Ráadásul a környéken elég jó a kutyás közösség, egyetlen agresszív kutyát sem láttam még póráz nélkül sétálni.

2013. jan. 30. 21:30
 14/23 Szilvi & Argos ***** válasza:

Akkor Neked kell megnyugodni és élvezni a sétákat :)

A kutya attól még, hogy póráz nélkül van, nem zavarja a többi embert és kutyát, HA jól nevelt és a gazdi figyelmes, toleráns. Ha gyerek jön szembe, behívni láb mellé vagy lefektetni, nem odaengedni pórázos kutyához, más emberhez kérdezés nélkül, stb-stb.

2013. jan. 30. 21:39
 15/23 A kérdező kommentje:

Igen, ezzel tisztában vagyok. :) Ő nagyon jó kutya, csak nekem volt túl nagy stressz ez a mai és nyilván megérezte.

Eddig egyszer volt olyan hogy láttam hogy egy kisgyerek félrehúzódott, egyszer meg egy öreg néni, amikor közeledtünk felé, rögtön magam mellé hívtam, nem volt semmi gond.

Amúgy ő egy cuki fehér törpe uszkár, nagyon furcsa hogy van aki fél tőle. A legtöbben imádják és csalogatják magukhoz hogy megsimizhessék. De már olyan rendes, hogy ha rászólok akkor nem megy oda ilyenkor sem. :)

2013. jan. 30. 21:54
 16/23 desiree91 ***** válasza:
Nekem sajnos az a tapasztalatom, hogy amíg én tisztességesen flexivel sétáltatom a kutyusom (nem szereti az idegen kutyákat), még így is féltenem kell, mert egy csomó szabadon sétáló kutya rohan oda hozzá, és volt már odakapás is...a gazdik meg magasról tojtak rá, nem szóltak a kutyáikra. An én kutyusom elég kicsi, 9 kiló, az 5 méteres flexivel is nagyon-nagyon boldog amikor sétálni megyünk...bár szerencsére ő itthon is ki tud menni az udvarra, szóval ki tudja mozogni magát itthon is :)
2013. jan. 31. 09:23
 17/23 A kérdező kommentje:

Az enyém 7 kg. :) Egyszer volt eddig balhéja, egy argentín doggal. De az ugyan annyira az én hibám volt, mint a dog gazdájáé. Nagyon zaklatta a kutyámat hogy játsszon vele, de csak nem hagyta békén, ekkor a kutyám megharapta a dogot, lett is nagy bunyó belőle. Szerencsére senkinek nem esett baja. :)

De mondom, ezt mi gazdák szúrtuk el. Én is láttam már rajta hogy morog, annyira zavarja, mégsem hívtam el, és a másik kutya gazdája is látta hogy az övé nagyon nyomul és a kicsi ideges miatta, mégsem hívta el.

Ezen kívül soha nem volt ilyen probléma. Ő nem tudja kifutni magát a kertben mert nincs, azt meg elég kevés szabadon szaladgálásnak tartom, ha egy órát futhat a futtatóban. Ráadásul akkor én ott állok egy helyben ész szétfagyok. Esténként 2 órát szoktunk sétálni, ebből kb 10 percet tölt pórázon, amikor kiérünk a Bartók Béla útra és átsétálunk a Feneketlen tóig, mert ott elég nagy a forgalom. Meg néha, amikor látom hogy nem rám koncentrál, és nem hallgat rám eléggé. Ugye még friss a kapcsolatunk, szóval azért még elő szokott fordulni ilyen. :)

2013. jan. 31. 09:42
 18/23 Szilvi & Argos ***** válasza:
Én meg ma kivételesen lehet, hogy bunkó voltam :D Argos hámban, szép színes nyakörvvel és kendővel, műanyag szájkosárban jött mellettem a járdán, két kezemben hatalmas szatyrok...széles a járda, de szemben két babakocsit toló nőci meg 2-3 kisgyerek gyalog...egyik sem húzódott volna le, még dumáltak is...gyerekek megijedtek, de szülők nem vitték volna odébb őket...én meg közöltem Argos-sal, hogy "menj előre", és átment a két kisgyerek közt, akik már szétrebbentek :D :D
2013. jan. 31. 13:08
 19/23 A kérdező kommentje:
Ugyan már, annyi belefér. :)
2013. jan. 31. 13:52
 20/23 Szilvi & Argos ***** válasza:
Szerintem is ;)
2013. jan. 31. 14:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!