Nyakörvvel való sétáltatásnál kell bármit másképp csinálni, mint a hámmal való sétáltatásnál?
Ne nevessetek ki a kérdésért, első kutya. :)
Egy hónapja van nálam, eddig hámmal sétáltunk. Ma nyakörvvel szeretném levinni, ezért kérdezem hogy van e valami amit másképp kell csinálnom?
Hát ö nincs.:)
Csak jól kell beállítani, jogy ki ne húzza belőle a fejèt. Megmondom őszintén kétszer használtam hámot, de a nyakörv szerintem sokkal jobb, könnyebben lehet vele irányìtani a kutyust. Lehet szokatlanabb lesz neki de segáz, majd megszokja.
Sok sikert a kutyushoz!:)
Ok, köszönöm. :)
Ő is mostanra lett már elég fegyelmezett ahhoz hogy nyakörvvel vigyem.
Na indulunk is. :)
Pont, hogy nyakörvvel kell kezdeni a sétáltatást, mert azzal könnyebben és egyértelműbben lehet tudatni a kutyával, hogy mit szeretnénk: laza pórázon haladjon mellettünk. Ha nyakörvvel már fegyelmezetten sétál, UTÁNA lehet hámmal sétáltatni.
Gondoljátok el, hogy szánhúzásra fejlesztették ki a hámot, mivel az egész testével nagyobb erőt tud kifejteni, mintha a nyakán van csak a szíj!
Az a kedvencem, mikor nagytestű, támadó természetű kutyát sétáltatnak hámmal és pórázzal (jó esetben nem flexivel és nem láncpórázzal), a kutya kitámad a másik kutyára, gazdi meg alig tudja megtartani!
Fegyelmezett kutyával lehet hámmal sétáltatni. Például Argos kutyámon ha ritkán flexi van, vagy sima pórázzal kiengedem láb mellől, akkor a hámra van kapcsolva a póráz, hogy ne zavarja a nyakánál, ne tekerje be magát vele: ugyanis a hám a kutya legmagasabb pontján fixen áll, nem zavarja. De ezt csak NAGYON FEGYELMEZETT kutyával lehet megcsinálni, akit a póráz ellenére nem azzal, hanem szavakkal lehet irányítani!
Na hazaértünk. :)
Ő igazából azért kezdte hámmal, mert korábban bántották és nagyon érzékeny volt a nyakára, meg sem lehetett simogatni ott. nagyjából 3 hét után ez elmúlt, de mos szántam csak rá magam a nyakörvre.
Amúgy ő kistestű kutya, szóval az irányíthatóság sem hámmal, sem nyakörvvel nem gond.
Nos a nyakörv őt egyáltalán nem zavarta, viszont engem igen. Egyrészt nagyon óvatosan mertem csak bánni vele, nehogy valami baja legyen a nyakának. Tudom hogy ez hülyeség, mert más kutyák hörögve húzna, mégsem lesz bajuk, de a hám után nekem akkor is fura volt. És ami még rosszabb, hogy hiányzott az a biztonságérzet, hogy van a kutyának egy "fogantyúja". Nem is mertem úgy elengedni ahogy szoktam (nem mint ha gyakran kéne lefogni a kutyát, úgy szinte soha), sokkal feszültebb voltam, és ezt ő is érezte, nem volt olyan felszabadult mint szokott.
Szóval lehet hogy maradunk inkább a hámnál, de azért még megpróbálom szoktatni magam a nyakörvhöz.
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
Mit kell idegeskedni? :D
Visszahívható? Nem acsarkodik más kutyákkal? Akkor simán mehet póráz nélkül.
Ha érzi az idegességedet, a szófogadás is romlani fog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!