Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nyakörvvel való sétáltatásnál...

Nyakörvvel való sétáltatásnál kell bármit másképp csinálni, mint a hámmal való sétáltatásnál?

Figyelt kérdés

Ne nevessetek ki a kérdésért, első kutya. :)

Egy hónapja van nálam, eddig hámmal sétáltunk. Ma nyakörvvel szeretném levinni, ezért kérdezem hogy van e valami amit másképp kell csinálnom?

2013. jan. 30. 18:21
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Hát ö nincs.:)

Csak jól kell beállítani, jogy ki ne húzza belőle a fejèt. Megmondom őszintén kétszer használtam hámot, de a nyakörv szerintem sokkal jobb, könnyebben lehet vele irányìtani a kutyust. Lehet szokatlanabb lesz neki de segáz, majd megszokja.

Sok sikert a kutyushoz!:)

2013. jan. 30. 18:27
 2/23 anonim ***** válasza:
Gyakorlatilag nincs. Az én kutyám 10 kg körüli, még kis ugri-bugri állatka. Azért sétáltatom szívesebben hámmal, mert ha valahova nagyon oda akar menni vagy nem akar valahonnan eljönni, a nyakörv megrántása esetén akadályozom a levegővételben. Ha már megtanulta a fegyelmet, akkor mi is átállunk a nyakörvre.
2013. jan. 30. 18:28
 3/23 desiree91 ***** válasza:
Nincs nagy különbség, csak kicsit óvatosabban vezesd őt, ne húzd a kutyust, nehogy nagyon megszorítsa a nyakát a póráz. És ne szorosra állítsd be, mindig férjen be az ujjad a póráz és a kutya nyaka közé, ne legyen túl szoros...csak ennyi :)
2013. jan. 30. 18:32
 4/23 A kérdező kommentje:

Ok, köszönöm. :)

Ő is mostanra lett már elég fegyelmezett ahhoz hogy nyakörvvel vigyem.

Na indulunk is. :)

2013. jan. 30. 18:58
 5/23 anonim ***** válasza:
Én kicsi kora óta hámmal sétáltatom. Mondjuk ő jack russel, tehát nem egy hatalmas kutya. Próbáltam nyakörvvel is, de nem szereti, sőt..egyszerűen olyankor ha a nyakörvre rakom rá a pórázt, nem is jön. Ugrál, ki akarja belőle húzni a fejét, nyöszög benne. De csak simán meg elviseli magán a nyakörvet. Nekünk a hám jobban be vált, ha valamit nem szabad neki, séta közben vagy bármi csak húzok rajta picit, vagy megrántom a mellkasánál. Szerintem jobb mint ha a nyakánál fogva vezetném. Meg volt hogy kicsi volt még, és oda jött egy kóbor kutya, aki megmorgott, és konkrétan már támadni akart...annyi időm nem volt hogy lehajoljak és felkapjam, nagy hirtelen a hámnál fogva kaptam fel. ezt nyakörvvel nem tudtam volna megcsinálni. Otthon anyukáméknál kaukázusi van, neki mis hámja van, nem nyakörv. Sosem szerettem a nyakörvet, bár ez csak egyéni vélemény.
2013. jan. 30. 19:02
 6/23 Szilvi & Argos ***** válasza:

Pont, hogy nyakörvvel kell kezdeni a sétáltatást, mert azzal könnyebben és egyértelműbben lehet tudatni a kutyával, hogy mit szeretnénk: laza pórázon haladjon mellettünk. Ha nyakörvvel már fegyelmezetten sétál, UTÁNA lehet hámmal sétáltatni.

Gondoljátok el, hogy szánhúzásra fejlesztették ki a hámot, mivel az egész testével nagyobb erőt tud kifejteni, mintha a nyakán van csak a szíj!

2013. jan. 30. 20:30
 7/23 Szilvi & Argos ***** válasza:

Az a kedvencem, mikor nagytestű, támadó természetű kutyát sétáltatnak hámmal és pórázzal (jó esetben nem flexivel és nem láncpórázzal), a kutya kitámad a másik kutyára, gazdi meg alig tudja megtartani!

Fegyelmezett kutyával lehet hámmal sétáltatni. Például Argos kutyámon ha ritkán flexi van, vagy sima pórázzal kiengedem láb mellől, akkor a hámra van kapcsolva a póráz, hogy ne zavarja a nyakánál, ne tekerje be magát vele: ugyanis a hám a kutya legmagasabb pontján fixen áll, nem zavarja. De ezt csak NAGYON FEGYELMEZETT kutyával lehet megcsinálni, akit a póráz ellenére nem azzal, hanem szavakkal lehet irányítani!

2013. jan. 30. 20:35
 8/23 A kérdező kommentje:

Na hazaértünk. :)

Ő igazából azért kezdte hámmal, mert korábban bántották és nagyon érzékeny volt a nyakára, meg sem lehetett simogatni ott. nagyjából 3 hét után ez elmúlt, de mos szántam csak rá magam a nyakörvre.

Amúgy ő kistestű kutya, szóval az irányíthatóság sem hámmal, sem nyakörvvel nem gond.

Nos a nyakörv őt egyáltalán nem zavarta, viszont engem igen. Egyrészt nagyon óvatosan mertem csak bánni vele, nehogy valami baja legyen a nyakának. Tudom hogy ez hülyeség, mert más kutyák hörögve húzna, mégsem lesz bajuk, de a hám után nekem akkor is fura volt. És ami még rosszabb, hogy hiányzott az a biztonságérzet, hogy van a kutyának egy "fogantyúja". Nem is mertem úgy elengedni ahogy szoktam (nem mint ha gyakran kéne lefogni a kutyát, úgy szinte soha), sokkal feszültebb voltam, és ezt ő is érezte, nem volt olyan felszabadult mint szokott.

Szóval lehet hogy maradunk inkább a hámnál, de azért még megpróbálom szoktatni magam a nyakörvhöz.

Köszönöm szépen a válaszokat! :)

2013. jan. 30. 20:52
 9/23 Szilvi & Argos ***** válasza:

Mit kell idegeskedni? :D

Visszahívható? Nem acsarkodik más kutyákkal? Akkor simán mehet póráz nélkül.

Ha érzi az idegességedet, a szófogadás is romlani fog!

2013. jan. 30. 21:01
 10/23 A kérdező kommentje:
Hát ez az. Visszahívható, nem balhés, ha szólok neki láb mellett jön. Viszont annyira idegeskedtem, hogy most nem is mindig jött vissza, és többször kitért mellőlem.... Tudom hogy hülyeség, de olyan biztonságérzetet nyújtott a hám. Valószínűleg azért van ez, mert még nem régen van velem, és még nem bízom benne eléggé. De majd megpróbálok túllépni ezen. :)
2013. jan. 30. 21:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!