Molnár Vilma kérdése:
Hogyan tanítsak meg egy 7 hónapos nagytestű kutyát sétálni? Már minden szakirodalomban található módszert kipróbáltam, és semmi eredmény.
Figyelt kérdés
2013. jan. 30. 17:53
11/12 Szilvi & Argos válasza:
Az előzőekhez csak annyit tennék hozzá, hogy a következetesség a legfontosabb!!!
Ha akár csak egy 10 perc alatt 1-szer hagyod, hogy nyerjen, vagyis hagyod a póráz húzását, akkor a kutya mindig meg fogja próbálni, hátha MOST ismét hagyod neki :D
Olyan nincs, hogy most sietek, nem akarok leégni a szomszéd előtt, ezért nem forgolódok...ha elhatároztad magad, akkor MINDEN feszüléskor hátraarc és rántás!
Már a póráz feltevése után az udvaron belül, majd a kapun kilépve tovább a mezőig ;)
Ismerősnek segítettem...amíg betartotta, látványos volt a javulás...majd egy-két séta erejéig csak 5 percig hagyta húzni a duna partig a kutyát...találkozásnál azonnal levágtam, hogy a kutyára hagyta a dolgot
12/12 anonim válasza:
Nekem Cesar Millan könyve(i) segítettek sokat, mikor ilyen problémám volt a kamaszodó kutyámmal. Nem tudom, hogy olvastad e őket, de ha még nem, akkor nagyon ajánlom. A forgolódásnál, meg amint eléd lép már fordulj és rántsd meg határozottan a pórázt, így magaddal rántod a kutyát a másik irányba, ha újra eléd lép, akkor újra fordulás és egy határozott rántás és így tovább, amíg nem megy szépen. Kitartás! Ha határozott vagy, akkor sikerülni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!