Hogyan tanítsak meg egy 7 hónapos nagytestű kutyát sétálni? Már minden szakirodalomban található módszert kipróbáltam, és semmi eredmény.
A visszafordulásos módszer az általánosan alkalmazott, legjobb módszer. Ha nem működik, akkor valami nem jó, leírom, mit figyelj:
- ha a kutyát nem tudod sehol sem elengedni, akkor nem várható el tőle a folytonos laza póráz.
- lehet, hogy nem következetesen fordulsz, nem mindig ugyanakkor. Kérj meg valakit, hogy segítsen azzal, hogy nézi, mikor fordulsz, akkor fordulj, ha a kutya átlépte a csípőd vonalát.
- egy hosszú sétánál az elején nagyon megerőltető lehet ez az egész. Az elején ezért a séta első 3-4 percében csináld ezt, utána elengedő vezényszóval tudasd vele, hogy most már mehet előre. Fokozatosan kitolhatod ezt az időt az elengedés helyszínéig és vissza
- ha nincs tisztázva a falkassorrend, a kutya akkor is megérti, hogy gyorsabb az előrehaladás, ha hagyja, hogy Te irányíts, de így sokkal bizonytalanabb és hosszadalmasabb lesz ez a folyamat. Dominancia gyakorlatokkal rendezd a viszonyotokat, ez sokat segít
Most hirtelen ennyi jutott eszembe. A fordulásos a legjobb módszer, én nem tudok ennél jobbat, de tényleg.
Ha 2-3 hét kemény munkájával sem érsz el eredményt, akkor viszont tényleg mást kéne kipróbálnod. Én a klikkert ajánlom, ha a kutya melletted megy, klikk-juti (nem tudom, mennyire ismered a klikkert, szólj, ha nem nagyon).
Ami nagyban leegyszerűsítené a dolgodat, az a kutyaiskola lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!