Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Általánosítás. Mennyire zavar?

Általánosítás. Mennyire zavar?

Figyelt kérdés

Konkrét esetre gondolok: kutyámat (parson russel) folyton "jack-ezeik", "Dió-zzák". Minden sétánál hallom, hogy "Jé, ez a pannonos kutya!" . Eléggé idegesítő egy idő után. Mintájában nem is hasonlít hozzá. De legalább ugyanaz a fajta.

Mikor jacknek nézik, az még rosszabb.

Másik eset: pitbull- csak agresszív lehet. (?!)

Miért ilyenek az emberek?

2009. szept. 2. 17:30
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
86%

Pitem van. Nekem konkréten nincs bajom vele ha az utcán megállítanak hogy megsimogassák a kutyát, legalább annál a pár embernél aki látja, hozzájárulok a média által felállított falak lebontásának. Viszont ha valaki beszól az utcán, hogy miért nincs szájkosár a kutyán arra be tudok rágni. Miért? Mert neki sem kötelező, ugyan úgy ahogy a westinek vagy a vizslának sem.

A szülővárosomban a játszóterek 4emeletesek által zárt területek közepén helyezkednek el, az épületek tövében természetesen járda amit újabban én a kutyámmal sok ember szerint nem vehetek igénybe arra, hogy hazasétáljunk mert hogy nem vihetem be a játszótérre. A yorkit és az uszkárt rendszeresen a fűre kakáltatják, az nem baj. Hallott már valaki iylet? Ilyenkor szoktam elkattanni és ordítani, mint a sakál. Nem megoldás de jólesik:)

2009. szept. 2. 21:34
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

:o) Nekem "dzsekkkrásszelem" van és rohadtul idegesít, amikor jönnek, hogy ő az akutya a Mask-ból!?

Váááááááááááá, a halálom.

Meg amikor okostojások mondják, hogy de helyes foxi.

Grrr, annyira tud idegesíteni.

2009. szept. 2. 21:45
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem bullterrierem van és szinte mindig lepitbullozzák, de már unom mondani, hogy nem pitbull. Míg kisebb volt mindent mondtak rá: disznó, egér, denevér, őzike , nyuszi xD ha ledisznózzák az nem zavar mert én is szólítom néha disznócskának :D de ha azt mondják, hogy csúf vagy hasonló az már idegesít, van,hogy visszaszolok, 1 ki kérdezte őket? 2 kit érdekel a véleményük ... Amúgy a Parson russel nagyon hasonlít a Jack russelhez, szóval ez kevésbé kéne, hogy idegesítsen a staffordokra is szinte mindenki azt mondja, hogy pittbull.Ja és a mopszra pl azt mondják, hogy ne a kutya a Man in blackbol xD szerintem ezért ne mérgelődj
2009. szept. 2. 22:27
 14/20 A kérdező kommentje:

Csak annyi lenne a lényeg, hogy ne villogjon a gazdi előtt azzal az ember, hogy ő tudja milyen fajta.

És szerintem sem kéne kedvesen odajönni a kutyámhoz, idegennek. Más dolog, ha érdekli a kutya, akar majd később és tanácsot kér, vagy ha pont szembe jön velünk és nem kerülhetjük ki egymást és a kutyám elkezd haverkodni.

Elképzelhetitek (kedves kutyátlanok), milyen kellemes, mikor a kiskutyámmal, aki most tanul mindent, minden ember fütyül, csipog, szól neki. A csöves is kedveskedik vele :S És mivel parkban póráz nélkül megyünk, néha elég nehéz visszahívni. Ha mindenki szól neki, persze, hogy odafut, de akkor a csöveshez is oda fog! Azt meg ki szeretné?!

2009. szept. 3. 09:32
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem pitbullom van és az emberek többsége fél is tőle,ezért sem én sem ők nem hibások tisztában vagyok vele,de a multkor is sétáltunk és igen mi elengedjük a kutyánkat szájkosár és prózá nélkül bárhol mert elsőre behívjuk még verekedésből is! tehát sétálunk a párommal közöttünk jön a kutyánk el sem ment mellőlünk pedig póráz nélkül volt,erre beszól egy vén f@sz mert ugye a vénmajmok már csak azértis beszólnak mert unatkoznak! beszól h fogjam meg az emberevő kutyámat,mert ő igenis emberevő erre lett kitalálva és h majdnem megharapta őt!!! Pffff vénondó:D mondom le se sz@rt téged és pont az ilyen primitív emberek gondolják úgy h a harci kutyákat ember elleni harcra találták ki!!! szeretem mikor a hozzánemértők próbálnak okositnai meg kitalálják h meg akarta harapni mikor a lábam mellől elsem mozdult!!! vagy amikor azt mondják h milyen csúnyán néz a kutyám rá:D:D:D érdeklődöen takint én így fogalmaznék és egy csepp rosszindulat sincs a kutyában!!! Tudoma média miatt van ez és h a magyar emberek primitív és buta emberek! de könyörgöm muszály mindenkinek beleszólnia,okosítania olyan dolgokról amihez halvány lila gőze sincs!?! ha ép ésszel gondolkodnának,akkor tudnák h ha harapna a kutyám vagy kiszámíthatatlan lenne nem engedném el!!! De úgy veszem észre h mostmár egyre többen és jó irányba fejlődnek főleg a fiatal szülők,mert inkább leszólítanak minket h megsimogathatjuk e?meg stb... csak ezek a vémsz@rok ilyenek,akik megtiltják azt is h a fűre amihez neki semmi de semmi köze nincs az ég világon oda pisiljen a kutya!!!
2009. szept. 3. 09:45
 16/20 A kérdező kommentje:

Igen, a tudatlanság miatt van ez az óriási szakadék a kutyás és nem kutyások közt! :(

De könyörgöm, minek szólnak be, ha nem is értenek hozzá?

Én sem mondom a bkv sofőrnek, hogy szerintem itt balra kellett volna menni... Jó lenne, ha olyanok is írtak volna (Többet, mert 1 válaszoló volt), akik a nem kutyás-részhez tartoznak, hogy mi indítja őket ilyen beszólásokra.

2009. szept. 3. 09:51
 17/20 anonim ***** válasza:
60%

én imádom a kutyákat, de sajnos most nem tarthatok, és nagyon hiányzik egy, ezért "molesztálok" idegen kutyákat.

kioktatni nem szoktam senkit.

hozzám is csomóan odajöttek, mikor vittem a macskát állatorvoshoz, de engem nem zavart.

kutyagazdikról is lehetne ám rosszat mondani:P

pl. egyszer egy pitbullt sétáltatott a gazdi, én meg így kikerültem 2m-re, azért tartok az ilyen kutyáktól, nem csak a pitbulltól, de honnan tudjam, hogy jól szocializálta-e a gazdája, vagy letépi a kezem egy hirtelen mozdulatra, és így ilyet beszól a gazdi, hogy "miért kerülöd ki?" hát bocs, hagy döntsem már el, félek-e a kutyáktól, vagy nem:D

2009. szept. 3. 11:29
 18/20 A kérdező kommentje:

Az én 25 centis, kölyökkutyámhoz meg mindenki odajön, mert "decukiiii, Dió!". Ő meg fél, morog és ugat! (El kéne kerülni...)

Aki normálisan jön oda, azzal simán eljátszik.

Nem biztos, hogy a pitbull (vagy staffi) fog téged megharapni, hanem valami kisebb kutya. Enyém a tanulás, szocializáció fázisában van, ezért még nem nagyon beszámítható.

2009. szept. 3. 11:42
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

van akinek van kutyája, van akinek lessz kutyája, és vannak olyanok akiknek soha nem lessz kutyája.

ilyenek az emberek.

sajnos .

legalább mi kutyások kezdjük el megérteni egymást,hiszen miért várnám el: egy idős nénitől,vagy egy bar..arcú öreg fa....tól, ( csúny szavak )esetleg egy dögös vöröstől hogy megértsen ,amikor ők rettegnek a kutyától !!

bennük az a közös, bennünk meg a kutya iránti szeretet.

nem szeretnék olyan világban élni,ahol az emberek szarul bánnak az állatokkal . de,hogy egy kutyás ,hülyén viselkedjen egy másik kutyással,az felháborít .

gondolom ,másokat is.

az általánosítás ,még a kutyások között is megy pl: öleb-tartók , pit-bullosok , nagy kutyások, kis kutyások, stb .ha, már mi sem értjük egymást,akkor ki ? :):):)

2009. szept. 3. 17:55
 20/20 anonim válasza:
Sziasztok!Jókat derültem a hozzászólásokon.Főleg azon hogy tudnak az emberek általánosítani egy-egy nagy dobra vert,a média által felfújt hír hallatán.Nekem Boxerem van,ráadásul kettő.Napi szinten foglalkozom emberekkel a szakmámból adódóan,és ha közlöm velük milyen fajta kutyáim vannak egyből rávágják,hogy ja az az ember evő!!!!!!!!!Ilyenkor nem tudom,hogy röhögjek vagy sírjak.A tudatlanság az ami jellemző az ilyen emberekre.Boxer mint ember evő............?Ilyenkor azt szoktam ajánlani,hogy utána kell nézni a neten,hogy mi is jellemzi őket.imádni valóak!A kan Boxerem egy fél fejjel kisebb mint a 3 éves fiam,de a gyerek a fülénél fogva húzza végig az udvaron,de a kutya soha rá nem mordulna.Úgyhogy én mondom,nem ember evő:)
2009. szept. 7. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!