Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Általánosítás. Mennyire zavar?

Általánosítás. Mennyire zavar?

Figyelt kérdés

Konkrét esetre gondolok: kutyámat (parson russel) folyton "jack-ezeik", "Dió-zzák". Minden sétánál hallom, hogy "Jé, ez a pannonos kutya!" . Eléggé idegesítő egy idő után. Mintájában nem is hasonlít hozzá. De legalább ugyanaz a fajta.

Mikor jacknek nézik, az még rosszabb.

Másik eset: pitbull- csak agresszív lehet. (?!)

Miért ilyenek az emberek?

2009. szept. 2. 17:30
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
68%

Mert tudatlanok. Nekem mudim van. A kutyások a mudit idegesnek mondják, mert láttak két mudit aki ilyen, az nem baj, hogy rossz tartásra minden kutya reagál valahogy. A kutyátlanok meg korcsnak nézik... A másik előitélet amit utálok, hogy a benti kutyának jobb. Ez csakis a gazdán múlik. Ha a gazda jó és kint tartja akkor is csodás lesz a kapcsolatuk, de hiába tartja bent ha nem jó gazda!

Ja és még ha valaki nem ivartalanít, akkor azt hiszik rögtön hogy hülyre és szaporító anélkül hogy utdnának valamit.

2009. szept. 2. 17:35
 2/20 A kérdező kommentje:

Igen, de nem lenne a kutyás és a nem kutyás félnek is jobb, ha a "kutyátlanok" csendben maradnának inkább? Okosabbank tűnnének, mintha odaordítaná a szerelmesen andalgó pár a kutyámra, hogy "Nééééézd! Májló!" :S

Magamból indulok ki, én sem hangosan mondom el a véleményem se emberről, se állatról.

2009. szept. 2. 17:38
 3/20 anonim ***** válasza:
45%
Hát de jobb lenne ha békén hagynának. Azt is utálom amikor egy kisgyerek engedély nélkül játszótérnek akarja a kutyáim használni... Mert olyan aranyosan néz ki, az nem számít, hogy 8 éve ismerem, és mégsem olyan aranyos (nem szereti az ugráló, fenyegető idegeneket). Egyszer meg simogattta egy idegen én meg tiszta mérges voltam, hogy mi van ha megharapja!? De ő megmondta, hogy neki van 3 diplomája, őt nem fogja megharapni a kutya (már morgott), az mindegy hogy én segítettem világra és én nevelem évek óta...
2009. szept. 2. 17:48
 4/20 anonim ***** válasza:
91%

Az emberek szeretnek okoskodni, "felvágni" a többiek előtt hogy hát ő ezt is tudja. Mondjuk engem már az is idegesít ha leszólnak egy fajtát...konkrét esetet most elmesélek....

Kiállításon voltunk, jött a kisebbség...megálltak az agaras ringnél (én ott vagyok megtalálhato általában ugyhogy mindent hallottam :-)) ... mondjuk nem volt nehéz mert ordibáltak

"- Dicsak, hát milyen korcs ez itt (magyar agárrol volt szo)

- Nem tudom, de igen girhes egy dög.

- És te, ezt mire használják.

- Te hülye ez futó kutya.

- Jaaa..

megszolal a harmadik.

- Akkor ez a szánt is elhúzná...nézd milyen izmos a combja.

megszolal a negyedik.

- Ti hülyék, ez vadászkutya...menyétekre meg pockokra vadásznak vele. (itt elkapott viszont a röhögés...elképzeltem a magyar agárt egérre vadászva :))

De egyébként a komondorokat is megszólták hogy jo lenne a bundájuk szőnyegnek :(....stb.

Na szoval engem ilyenekkel is fel lehet húzni :) Meg amit a média csinál, na az aztán.... ugy fel tudják fujni a dolgokat.... pl. "harcikutya" támadt ártatlan kisgyerekre....Na itt aztán már tényleg ki szokott borulni a bili...Mutatják a láncra kötött kutyát meg mondják hogy felügyelet nélkül volt a gyerek. És persze be lesz jelentve hogy a kutyát már azóta elaltatták. És ebből mi jön le a hülye magyarnak???? Hát hogy minden kutya vérengző vadállat, a kutyák önmaguktól lesznek ilyenek, és már viszik is a láncra kötni nehogy éjszaka felfalja őket.sőt már hallottam olyant is hogy csak ezért adta le az adott fajtáju kutyáját...aztán mikor az egyik lecsengett, jön a másik a harmadik ilyen ügy...És valljuk be őszintén, ezek a dolgok nem mostanában fognak megváltozni...én most 19 éves vagyok...nem számítok rá hogy megélem azt az időt majd , mikor az emberek nem tárgynak tekintik a kutyát, és tudják "kezelni" őket...

2009. szept. 2. 18:12
 5/20 anonim válasza:
100%

neked van a telefonos kutád? ez csak vicc engemet is zavarna 1 idö után -

és ha zavar mond meg nekik

2009. szept. 2. 19:25
 6/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tapasztalatokat!

Inkább csendben szoktam ilyenkor maradni, mert még a végén azt mondják, hogy ők bizony jobban tudják, hogy ez dzsekrásszel, miaza párszon? :D

Az volt még jó, mikor egy jól lebarnult asszony mellett mentem el a kutyámmal, erre ezt szólta:

"Mennyi vót a kutya?" - konkrétan mi köze hozzá? Elrabolja, ha bemegyek a boltba? :S

2009. szept. 2. 19:45
 7/20 anonim ***** válasza:
22%

hát, ne haragudj, hogy nem tartunk kutyahatározót a fejünkben az összes kutyafajtával. (biztos iszonyú szembetűnő különbség van a parson russel és a jack russel terrier közt)

de akkor ezentúl egy kutyához sem megyek oda kedvesen.

nem tudtam, hogy ilyen maguknakvalók a gazdik.:)

2009. szept. 2. 19:52
 8/20 anonim ***** válasza:
80%
Már elnézést, de miért baj ha nem akarom, hogy idegenek kedveskedjenek. Igenis utálom ha odajönnek, a kutyuska, cuki, aranyos vagy korcskeverék szavakkal. És utálom ha meg akarják simogatni meg parancsokat próbálgatni rajta. Miért kell idegenekkel kedveskedni. Legalább kérdeznék meg, sajnos nálunk nem kérdezik, és aztán ne sértődjenek meg hogy nem szabad. Mindenkit szeressen a saját kutyája...
2009. szept. 2. 20:12
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
És szerintem nincs két egyforma kutya, és ha nem tartasz határozót a fejedben, akkor nem utána kell kiabálni, hanem vagy csöndben maradni vagy udvariasan megkérdezni. A legjobb amikor ő közli velem hogy a kutyám igenis ilyen meg ilyen fajta. Hát ő biztos jobban tudja... Ezeket már nagyon unják a gazdák.
2009. szept. 2. 20:14
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

:)

oké...

2009. szept. 2. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!