Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan fegyelmezzem a kis...

Hogyan fegyelmezzem a kis yorkit anelkul hogy bantanam? De olyan modszert ami hatasos is

Figyelt kérdés
2009. szept. 1. 23:42
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Főleg a jutalmazásra helyezd a hangsúlyt. Ha jót csinál dicsérd magasabb hangon, kedves szavakkal, simogatással, jutalmazd finom falatokkal. Ha rossz, akkor dörrenj rá, szidd meg, de csak akkor, ha rajtakapod a rosszaságon. A tett elkövetése után fél perccel fogalma sem lesz miért kapta a szidást, nem emlékszik rá, hogy azt ő csinálta. Találsz egy tócsát a szoba közepén, ásott egy lyukat a kertben, megrágott valamit? Ha nem láttad amikor csinálta, tüntesd el a nyomokat, mintha észre se vetted volna.

Hosszú és kitartó munkára van szükség és főleg következetességre. Amit ma nem szabad, azt holnap se engedd meg.

2009. szept. 2. 08:02
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen , remélem beválik.
2009. szept. 2. 09:35
 3/5 anonim ***** válasza:
szia yorki gazdiként tudom ajánlani a következetességet, mert amilyen kicsik olyan nagy terroristák bírnak lenni! tudom neked ajánlani a cerbeos kutyaiskola honlapját, néhol kicsit 'erősnek' tűnik de nekünk bevállt, fontos hogy legyen egy napirendje a kutyusnak, és hogy tudja hogy te vagy a főnök és tisztelje! ami nem azt jelenti hogy mint a katonákkal úgy kell bánni, szeresd nagyon, de tudja mindig hogy hol a határ! és az előttem szólóval nagyon egyet értek ha valamit ügyesen csinál nagy-nagy dícséret, jutifalat, ha rosszat, akkor szidás, bár nálam jobban bejött ha büntetésbe küldtem amikor rossz volt kiküldtem a szobából, és ha próbálkozott bejönni kiutasítottam, tudta hogy miért van ez és ennél rosszabb neki nincs hogy úgymond ki van zárva a falkából, nem lehet melletted! egy idő után szépen rájön hogy ha nincs rosszalkodás nincs kizárás sem...nekem bejött de mondom a cerbeos kutyasuli honalpjára tessék ellátogatni nagyon-nagyon jó!!
2009. szept. 2. 12:43
 4/5 anonim ***** válasza:
tudod nem a válaszra válaszolok..de ezen az oldalon hol lehet felteni kérdést?mert én egyáltalán enm tudok.pedig regisztráltam..
2009. dec. 6. 13:29
 5/5 anonim ***** válasza:
13:29 !Ha be vagy jelentkezve, a menűsor legalján találsz egy ÚJ KÉRDÉS -t. Arra kattints rá.
2009. dec. 6. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!