Morog és kap felém a kutyus ha a tálja felé nyúlok miközben eszik?
Diesel!
Ha már ilyen mélységekbe megyünk, akkor itt órákon át ecsetelhetnénk a helyes büntetést.
Én ezért javasoltam rögtön a kutyasulit.
A lefektetésnek továbbra is azt mondom, hogy semmi értelme, ha csak lenyomod, nem érsz el semmit, ha már fájdalmat is okozol, akkor meg nagy baj lehet belőle - pl. egy köves talajon volt már, hogy valaki levágta a kutyáját, mehettek is a dokihoz a gerince miatt...
Ha pedig már csak manipulációbál adja meg magát, mindketten tudjuk, hogy ki kell mozgatni a kutyát, de nem gondolom, hogy ezt el kellene mesélni egy olyan gazdának, aki annyira nincs a helyzet magaslatán, hogy a 3 hónapos kölyök kutyája is megmorogja, mert abból jó nem fog kisülni.
Orrba vágni pedig ahogy írtam nem izomból kell, de nem kell félteni sem.
A grabancrángatás is lehet megoldás, illetve a pofaráfogás is, meg még azért van pár módja a fizikai büntetésnek, hát még az egyéb büntetéseknek...
Csakhogy mi nem ismerjük ezt a kutyát, lehet, hogy egyébként érzékeny (hiába domináns akár), és akkor se ne nyomkorássza, se ne vágja orrba, elég visszamorogni, rámozdulni, szemmel verni, rákiáltani, de van, hogy rászólni is.
Nem valószínű, de ez is előfordulhat.
Szóval kutyasuli.
Basszus most olvastam végig a kérdező válaszát, tényleg menjetek minél hamarabb kutyaoviba!
Ezek alapján nem egy valamit rontasz el, hanem kb. mindent.
Ez nem ciki, meg nem vagy hibás, szóval nem letolni akarlak, meg nem történt semmi helyrehozhatatlan, de ennek azonnal elejét kell venni, meg kell tanulnod, hogyan kommunikálj a kutyáddal, mert később sokkal durvább gondjaitok lesznek.
És milyen érdekes, hogy már most alig reagál a fizikai behatásra, ezért írtam, hogy tudni kell, mit mikor kell használni, különben a kutya konkrétan hozzászokik a "büntetéshez", és már csak erősebb büntetéssel tudod elérni a célod, arról nem beszélve, mennyire mínuszba megy a tekintélyed.
Ja, és a fenekére soha nem csapunk a kutyának!
Mondom...
Először tiltószó (aminek az elején semmi tiltó ereje nincs persze), és ha nem reagál, akkor és csak akkor ráütsz kicsit a fejére, az orrára, szemből az orrára, vagy megrázod a grabancát, stb.)
De a fenekére ne csapj semmiképp!
Se kézzel, se mással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!