Kutya futó pad. Vélemény?
Nekünk olyan futópadunk van, amit nekem kell hajtani, így együtt futunk. Télen a fagyban baromi jól jön, imádják, maguktól is rá szoktak állni/ülni és néznek rám boci szemekkel, hogy fussunk.
Én először csak ráállítottam, megjutalmaztam, nagyon lassan megmozdítottam, tartottam az orruk előtt a jutalomfalatot, aztán egy idő után megszokták mire való.
Szerintem aki nem kizárólag otthon akarja futtatni a kutyát, hanem annyi a plusz energiája, amit nehéz levezetni, nagyon jó.
Meg állítható a dőlésszög, fárasztóbb rajta futnia, mint egyébként.
úgy gondolom, még mindig jobb, mintha valaki bedobná egy ilyenbe a kutyáját pár órára:
tegnap 22:13
Mitől lelketelen??? Te biztos afféle "ovjuk a széltől is Fifikét" gazdi lehetsz. Hol futtatod le télen a kutyát????? mert itt nálunk a határban a hó alatt jég is lehet. idén CSAK 3-szor vágta el a talpukat a jég. Pedig már elég jól elolvadt. És arról meg nem is beszélve, ha rosszul csúszik, akkor nagyobb baj is lehet. Aki megengedheti magának, miért ne?
Igazad van, valóban többet ér, de kell neki a mozgás, és télen nem mindenki képes kint sétálni, vagy állni órákig, amíg a kutyák futnak, mert a kistestű kutyák hamar felfáznak, hiába rohangálnak. A család egyik kutyájának két éve egy ilyen téli nagy séta alkalmával hugyhólyaggyulladása lett, de olyan csúnya, hogy azóta se tudja mindig visszatartani a pisijét, és hiperaktív.
Vagy olyannak is jó, aki nem meri elengedni a kutyát, hiába sétál vele 2-3órákat, attól nem fárad el a kutya. Futópadon pedig elég pár perc, nem kell sok.
Én azt mondom, mindenkinek lelke rajta, aki akarja használja, aki nem az ne. Ezen nem fogunk összeveszni:)
Mondjuk a hóban frisbee-zek. Van olyan korongunk, amit a mínusz fokokban is tudok használni. Kimegyünk a füves placcra, ahol nincs jégtakaró és akár a 30-40 centi hóban is dobálom. Többen össze szoktunk gyűlni most télen is kis közös gyakorlásokra.
Agility-re pedig fedett pályás lovardát kerestünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!