Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hazahoztunk egy kiskutyát....

Hazahoztunk egy kiskutyát. Mikor oltassuk? (részletek lent)

Figyelt kérdés

Hazahoztunk egy sürgősen elvihető 3 hónapos kiskutyát, sajnos oltása nem volt a kutyinak, most vinnék orvoshoz.

Milyen oltások kellenek neki, és milyen időközönként valamint mennyibe kerülnek?(nem szeretném ha átvágnának)

Féreghajtó? Bolhairtóból milyet ajánlotok?

Most első alkalomra 10e Ft-al kalkulálok, oltás+chip(ami már ugye kötelező). Reális ez az ár? Milyen fontosabb teendőink vannak még a kiskutyával?

Előre is köszi a segítséget!

#kutya #oltás #állatorvos #kiskutya #junior #3 hónapos #féreghajtó #kezelés költsége #bolha- és parazitairtó
2013. jan. 27. 18:28
 1/9 anonim ***** válasza:
61%

Merrefelé laktok? Hátha valaki tud ajánlani megbízható állatorvost:)

Egyébként első alkalommal féreghajtó, oltás, chip. A továbbiakat az állatorvos elmondja :)

2013. jan. 27. 18:41
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A doki mindent elmond, az első oltásra + chipre elég lesz a tizes. A bolhaírtó nyakörv elég szagos tud lenni, ha esetleg lakásban van a kutyus, a csepegtetős (nyakra) szert ajánlom (nekünk bevált a Frontline). Féreghajtót is doki ad, eleinte többször kell, majd 3 havonta. Amint a doki engedélyt ad vidd minél többször kutyák közé, had szocializálódjon. Ha van a közelben ovi oda is elviheted, nagyon jól érzik magukat a kutyák és a gazdik is. Sok sikert a kutyushoz :)
2013. jan. 27. 18:43
 3/9 anonim ***** válasza:
76%
Először féreghajtót kapjon, én csak az első féreghajtás után minimum 1 héttel adatnék neki oltást, mivel ha férges esetleg, nem tud rendes hatást kifejteni. Mivel ő már 3 hónapos elmúlt, elég lesz neki 1 monovalens parvó és 2 kombinált oltás, plusz ugye a veszettség ellenik. A chipet megkaphatja már az első alkalommal.
2013. jan. 27. 18:44
 4/9 anonim ***** válasza:

[link]

Itt található egy ajánlott oltási sor, valószínű, hogy ezt csinálja végig veletek az állatorvos. Az árak állatorvostól függőek, olyan 5 ezer forint körül kéne mozogniuk.

Féreghajtót is az állatorvostól kérj, az kis tétel az oltások mellett.

A 10e forint reális szerintem.

2013. jan. 27. 18:48
 5/9 A kérdező kommentje:

A kiskutya kertben lesz, ahonnan hoztuk ott is a szabadban volt.

Nagyon köszi a gyors válaszokat. Írány a doki! :)

2013. jan. 27. 18:58
 6/9 anonim ***** válasza:
12 hetesen azért ne tegyétek ki azonnal a kertbe. Legyen a közeletekben és bent!
2013. jan. 28. 09:44
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekünk 7 000.- Ft volt(ak) az oltás(ok) meg a csip.
2013. febr. 6. 21:13
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia! Előszöris, sok türelmet a kiskutyához :)

Másodszor, ajánlom figyelmedbe Victoria Stilwell-A póráz két végén-Amitől a kutya tökéletes eb című könyvet, amit beszerezhetsz a jaffa.hu-ról, nekem a Panta Rhei könyvesboltból van, de én Szlovákiai vagyok. Nagyon jó könyv és nagyon jól le van irva minden, amit a kutyusokról tudni kell :)

bár nekem már 4 éves a kutyám, még most is nagyon jó, hogy van ez a könyv :)

2013. febr. 21. 23:12
 9/9 anonim ***** válasza:
Az elsö oltásért a chipért és a féreghajtásért 8600 ft fuzettem,de én 1000 ft felárat fuzettem a cippért ,mert vékony tuvel kértem.A következö oltásokat 3600 ft-ért kapta mindig a féreghajtással egyutt.A chipet legkésöbb a veszetség elleni oltásnál kötelezö berakatni ami a kutyus 14-15 hetes korában ajánlott.Az állatorvos el fog mondani mindent a kötelezö és ajánlott oltásokkal kapcsolatban valamint az élösködökkel kapcsolatos védekezésekröl is,szerintem a csepetetös modszer jo nem zavarja a kutyust nincs szaga.Sok örömet a kutyushoz.
2014. márc. 26. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!