Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy zajlott a szuka kutyusod...

Hogy zajlott a szuka kutyusod ivarrtalanítása?

Figyelt kérdés

Mennyire viselte meg a kutyát? Meddig volt kába? Mikor tudott lábra állni? Hányt az altatás után? Mennyi idő alatt épült fel teljesen? Volt-e valami komplikáció? Mennyi idő után volt a varratszedés? Piszkálta-e a sebet?

Szóval minden érdekel, hogy mire számíthatok.

2009. szept. 1. 14:15
 1/5 anonim válasza:

A kutyámat nagyon megviselte nem volt szegénynek étvágya.

Hát a műtét után elég sokáig nem volt eszénél 3-4 óráig de lehet hogy kevesebb.Nagyon sokat feküdt.A műtét után kettő három napon belul járt.A varratszedésre pontosan nem emlékszem de néha megnyalta a vágás helyét.A varratszedés idelye a vágás nagyságátol is függ.

2009. szept. 1. 14:25
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekem kan kutyámat (labrador) ivartalanították. A doki délután jött valamikor. Egész nap nem kaphatott ételt a kutya, hogy altatásnál ne legyen rosszul. Megkapta az altatót aztán lassan elaludt, bár látszott rajt, hogy nagyon meg van ijedve, a kezembe tette a fejét. Aztán a műtét kb. 10 percig tartott. Utána levittük a pincébe és jól betakartuk, hogy ne hűljön ki, vele voltam amíg fel nem ébredt. Nem volt semmi gond, szépen feküdt és nézelődött. A sebe hamar gyógyult, nem nagyon viselte meg a dolog. Szorítok a kutyusodnak, hogy minden jól menjen!
2009. szept. 1. 14:47
 3/5 Winner of Royal Hill ***** válasza:

Nekem az egyik szukámat a császármetszéssel egyidőben ivartalanították. Hazahoztam, betettük a babák közé, még picit kába volt, de szoptatott szépen. Maga a műtét nem viselte meg őt. Másnap már átugrotta a kaput és megfenyítette a fiatal szukámat. A sebe szépen gyógyult, 10 nap után varratszedés(teljesen mindegy mekkora a seb). Naponta fertőtlenítettem neki a vágást, mivel a kölykök mindig ott sertepertéltek. A császár után egy hétre emlőgyulladása lett, de kikezeltük, nem volt semmi gond.

Szerintem nem viseli meg annyira a kutyát mint a gazdit. Általában az elkényeztetett halálrababusgatott kutyák szoktak kiborulni ilyenektől...

2009. szept. 1. 17:35
 4/5 anonim ***** válasza:
Hello! Az enyémet nagyon megviselte,de nem maga a vágás hanem az altatás. Délután 1-kor volt a műtét és még másnap délután is hányt/ekkor már epét/ nem evett,nem ivott így visszavittük a dokihoz. Kapott a hányingere ellen egy szurit estére már nem volt semmi gond. 8 nap után volt varratszedés.
2009. szept. 1. 18:34
 5/5 anonim ***** válasza:

Hát akkor sorban:

-egyáltalán nem viselte meg, az ivartalanítás után pár órával már ment volna sétálni

-kb. egy óráig volt kába

-szintén egy óra volt amíg lábra állt

-nem hányt

-5 napig volt rajta a gallér és a sebén a kötés, utána leszedtem, hogy szellőzzön és 10 nap múlva szedtem ki neki a varratokat

-semmi nem volt

- 10 nap

-igen, ezért kell gallér, mert felsértheti magának

Összegezve: ha Te úgy állsz hozzá, hogy semmi különös nem történt, akkor a kutyus sem fogja magát betegnek érezni és nem fog letargiába esni. Első nap nem kapha enni, vizet is csak azután, miután teljesen felébredt, de rövideket sétálni kell vele. Ugrálni ne engedd szerintem.

2009. szept. 1. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!