Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Okos kutya fajtát szeretnék,...

Okos kutya fajtát szeretnék, de nem tudunk meg eggyezni ötletek?

Figyelt kérdés

Szóba jött már a német juhász, a tibeti masztiff a malamut... szóval ilyen nagyobb kutyát szeretnénk ami rendkívül inteligens okos barátságos és házőrző.

A családban gyerek de érettek ahhoz hogy kutyát tartsunk és régóta szeretnének kutyát van két macskánk is. Kérném az ötleteket!

2013. jan. 24. 20:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
52%

Ha egyedüli kutya lesz, akkor az Amerikai bulldogot tudom ajánlani. Rendkívül családcentrikus, viszont nem az a túl pörgős kutya, mint az említettek. Tehát nem hal bele ha nem foglalkoztok vele 1-2 napot. Nekem mindkettő nagyon jól jelez a kicsi már 7hónaposan kezdi. Kicsit konok kutyák. Némi kutyás előélet nem árt hozzájuk, de azért nem egy pit.

Korai szocializáció szükséges hozzájuk, hajlamosak nagyon dominánsak lenni. És Leginkább kinti benti kutya, mivel rövid a szőrük és 1-2nek kopasz a hasa is.

2013. jan. 25. 09:40
 12/15 zsuzsabazsa ***** válasza:
52%

A Német juhászt javasolnám. Nagyszerűen képezhető.

Ami a többi kutyában szétforgácsolva található az a Német juhászban mind megtalálható. Kiváló munkakutya. Emellett a Belga juhászt is javaslom. Könnyen tanítható.

Ha csak házat akarsz őriztetni akkor más fajtában gondolkodj.

2013. jan. 25. 11:49
 13/15 anonim ***** válasza:
0%

"Házőrzésre" szinte bármelyik kutya jó, ami kicsit testesebb és ugat. Nekem border collie kezes bárányom van, de tőle is bevan tojva mindenki az utcában, pedig csak a szája nagy. :)

Ennek ellenére, ha nem egy pattogós kutyát akar valaki, akkor szivacs agy ide vagy oda, én a bordert nem ajánlanám kezdésnek! Rengeteg törődést, figyelmet és időt igényel, ha ezt nem kapja meg boldogtalan lesz, leverten kullog jobbra balra. Ezt a saját kutyámon is látom, ha két napig nincs időm rá, akkor már megy a depi.

Talán egy berni pásztort javasolnék, ő testesebb, kevesebb a mozgás igénye, még is jó családi kutya.

Esetleg bernáthegyi, de annak már fogyasztása is van rendesen, így nemárt megfontolni.

A németjuhászok is jó családi kutyusok. :)

2013. jan. 25. 13:36
 14/15 anonim ***** válasza:
0%
én a boxert ajánlom, nekem az van, úgy őrzi a házat, pedig úgy tudom, hogy nem vall a boxerekre, de szerintem nevelés kérdése is, szinte bármelyik kutya megfelel a körülményeknek, csak legyen testesebb, mert az nevetséges, ha egy yorki a házőrző...vagyis szerintem...
2013. jan. 25. 21:56
 15/15 anonim ***** válasza:
100 ember ajánl 100 fajtát. Kérdező, ha nincs konkrét elképzelés, akkor csak menjetek el a legközelebbi menhelyre, gyepire és válasszátok ki a hozzátok leginkább illő kutyát. Ha amúgy sincs egy nagy kedvenc fajtád, aminek egy egyedéért kiadnál 100-150 ezret is, akkor inkább mentsetek meg egy helyes kis keverék kutyát.
2013. jan. 25. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!