Mit tegyek ha az állatorvos egy féreg? (chip csalás)
a kutyát tenyésztőtől vettük, corgi kutyus. bécsben vásároltuk, de magyar tenyésztőtől. magyarországon lettek az ügyei intézve, chip stb, de a tenyésztő csináltatta és úgymond benne volt az árban, számlát is kaptunk meg minden..utána más orvoshoz jártunk vele, de gondoltuk ha már megvolt a chippelés akkor minek chipeltettük volna újra, hiszen úgy tudtuk hogy benne van..
ellopták sajnos....
2héttel az eltűnés után megláttuk egy menhelyen, hogy "talált corgi" berohantunk hogy valószínű a mi kutyánk mondtuk, a mi nevünkön van a chip meglehet nézni..mivel abban a tudatban voltunk hogy regisztrálva van..erről kaptunk számlát is, a "nyomozás" során kiderült hogy kamu adószámmal van a doki nyilvántartva, és állítólag nem is létezik..
az új dokinál lekellett volna olvastatni a chipet, csak sajnos olyan rémült volt szegény kutya az első látogatásnál , hogy elfelejtettem szólni miatta :(
Nem te vagy a hanyag, hanem a doki. Nekik kell leellenőrizni, hogy van e chip kutyában! Egy hónapja van meg a kutyám, azóta két dokinál jártunk (az egyik akiben megbízom, a másik meg fele annyiért olt), mindketten azzal kezdték, hogy megnézték a chipet.
Nem neked kellett volna, hogy eszedbe jusson, te teljesen jóhiszeműen jártál el. Én sem gondoltam volna rá, hogy leellenőriztessem hogy van e benne chip, főleg ha egy tisztességesnek tűnő tenyésztőtől van a kutya!
Majd írd meg mi lett légyszi!
Nagyon remélem hogy visszakapod a kutyust.
tudom, a doki mondta is hogy na majd megnézzük a chipet (karomvágás közben) és közben meg annyira örültem hogy minden oké a kutyával és rohantunk hogy elmaradt :(
szóval tudom, a mi orvosunk lelkiismeretes, biztosan nem azért nem nézte mert nem akarta..
Szia!
Mit történt? Megvan a kutyus? Voltál a rendőrségen?
Engem is érdekel, sikerült-e a kutyát visszaszerezni?
Azért az kérdéses ebben az ügyben, hogy a tenyésztő intézte a chippelést, akkor kinek a nevén volt beregisztrálva a chip? Ha nem a te neveden, akkor az első orvosi vizitnél mindenképpen át kellett volna íratni az új tulajdonos nevére.
A kamu orvosról meg annyit, egy tenyésztőnek elég szoros kapcsolata szokott lennie az állatorvosával. Kétlem, hogy engedély nélküli orvoshoz járt. Ha viszont járt, akkor tudnia kellett volna, hogy nem kerek az a doki.
Én bizony a tenyésztő manipulálását érzem abban a chippezésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!