Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek ha az állatorvos...

Mit tegyek ha az állatorvos egy féreg? (chip csalás)

Figyelt kérdés

a kutyát tenyésztőtől vettük, corgi kutyus. bécsben vásároltuk, de magyar tenyésztőtől. magyarországon lettek az ügyei intézve, chip stb, de a tenyésztő csináltatta és úgymond benne volt az árban, számlát is kaptunk meg minden..utána más orvoshoz jártunk vele, de gondoltuk ha már megvolt a chippelés akkor minek chipeltettük volna újra, hiszen úgy tudtuk hogy benne van..

ellopták sajnos....

2héttel az eltűnés után megláttuk egy menhelyen, hogy "talált corgi" berohantunk hogy valószínű a mi kutyánk mondtuk, a mi nevünkön van a chip meglehet nézni..mivel abban a tudatban voltunk hogy regisztrálva van..erről kaptunk számlát is, a "nyomozás" során kiderült hogy kamu adószámmal van a doki nyilvántartva, és állítólag nem is létezik..

az új dokinál lekellett volna olvastatni a chipet, csak sajnos olyan rémült volt szegény kutya az első látogatásnál , hogy elfelejtettem szólni miatta :(

2013. jan. 24. 10:14
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Ha tenyésztőtol vetted akkor van torzskonyved és adásvételid.ezzel menj a menhelyre valamint az se elha.yagolando szempont h tudod a nevét amire hallgat is.
2013. jan. 24. 15:17
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
Majd leírnád, hogy mi lett a vége? nagyon kíváncsi vagyok. A menhelyekről meg ennyit, hogy ők a nagy állat védők pedig egyértelműen látszik, hogy a te kutyád
2013. jan. 24. 15:50
 23/30 A kérdező kommentje:
igazából rögtön nekem támadtak azzal hogy hanyag vagyok mert megsem nézettem működik e a chip, meg hogy divatból vettem a kutyát..2hónapja van meg, minden oltása megvan (papírok szerint, ennek még utánakell valahogy járni hogy tényleg oltva van e minden ellen..), minden féreghajtás stb lezajlott, egyedül csak azért kellett elvinnem az orvosunkhoz hogy na "bejelentkezni" hogy helló, ő az én kutyám és idefogunk járni..egy ilyen rutinvizsgálat..annyira simán ment a dolog hogy elfelejtettem a chipnézést :( tudom ezaz én hibám, de ettől függetlenül nem érzem magam hanyag gazdinak.. :(((
2013. jan. 24. 21:16
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem te vagy a hanyag, hanem a doki. Nekik kell leellenőrizni, hogy van e chip kutyában! Egy hónapja van meg a kutyám, azóta két dokinál jártunk (az egyik akiben megbízom, a másik meg fele annyiért olt), mindketten azzal kezdték, hogy megnézték a chipet.

Nem neked kellett volna, hogy eszedbe jusson, te teljesen jóhiszeműen jártál el. Én sem gondoltam volna rá, hogy leellenőriztessem hogy van e benne chip, főleg ha egy tisztességesnek tűnő tenyésztőtől van a kutya!

2013. jan. 24. 22:02
 25/30 anonim ***** válasza:
Visszakaptad a kutyát?
2013. jan. 25. 08:12
 26/30 anonim ***** válasza:

Majd írd meg mi lett légyszi!

Nagyon remélem hogy visszakapod a kutyust.

2013. jan. 25. 10:21
 27/30 A kérdező kommentje:

tudom, a doki mondta is hogy na majd megnézzük a chipet (karomvágás közben) és közben meg annyira örültem hogy minden oké a kutyával és rohantunk hogy elmaradt :(

szóval tudom, a mi orvosunk lelkiismeretes, biztosan nem azért nem nézte mert nem akarta..

2013. jan. 25. 11:35
 28/30 anonim ***** válasza:

Szia!

Mit történt? Megvan a kutyus? Voltál a rendőrségen?

2013. febr. 18. 11:16
 29/30 anonim ***** válasza:
Húúú, engem is érdekel hogy mi lett. Vissza kaptátok a kutyust?
2013. febr. 18. 11:22
 30/30 anonim ***** válasza:

Engem is érdekel, sikerült-e a kutyát visszaszerezni?

Azért az kérdéses ebben az ügyben, hogy a tenyésztő intézte a chippelést, akkor kinek a nevén volt beregisztrálva a chip? Ha nem a te neveden, akkor az első orvosi vizitnél mindenképpen át kellett volna íratni az új tulajdonos nevére.

A kamu orvosról meg annyit, egy tenyésztőnek elég szoros kapcsolata szokott lennie az állatorvosával. Kétlem, hogy engedély nélküli orvoshoz járt. Ha viszont járt, akkor tudnia kellett volna, hogy nem kerek az a doki.

Én bizony a tenyésztő manipulálását érzem abban a chippezésben.

2013. febr. 18. 11:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!