Hol kell bejelenteni hogy nincs beoltva egy kutya?
Kommunikáljon az, akinek 7 anyja van. Amikor nem oltatja a kutyát, már az emberi egészséget is veszélyezteti. Nem tudom mit szólnál hozzá, ha egy veszett kutya megharapná a gyerekedet. A világon eddig csak 1 ember élte túl a veszettséget.
2013. jan. 23. 14:10
Úgy látom, te is inkább sunyiskodsz, mint hogy beszélj azzal, akivel éppen bajod van.
Nekem az álszentség nem tetszik, nem az, hogy fel akar-e vagy sem jelenteni vkit.
2013. jan. 23. 14:23
13/21 A kérdező kommentje:
Nos köszönöm az előző válaszokat. El szeretném mondani, hogy volt anyósommal valóban nem jó a kapcsolatunk, de a valós igazság az az hogy attól tarok hogy tényleg veszélyt jelenthet a gyermekemre a kutya. Én nem oltathatom be hiszen nem mehetek be más udvarára sem állatorvossal sem anélkül. Mikor ott éltem felajánlottam hogy beoltatom de azt mondták hogy ők oda senkit be nem engednek... Nem a volt anyósomon akarok bosszút állni, mert rajta már bőven bosszút állt az élet a tetteiért. Tehát felőlem semmi düh nincs felé, hisz én voltam az aki kérte a bíróságot hogy had éljünk a mediáció(csoportos elbeszélgetés hivatalos szerv előtt)lehetőségével de ő arra sem volt hajlandó. Egy cél lenne: az hogy a kutya tényleg ne bántson senkit főleg ne az én gyerkőcömet és az alatt a két nap alatt még nála van ne kelljen emiatt aggódnom. Mellesleg azt tudom hogy az egyik szomszédjuk és több utcában lakó miatt volt már konfliktus a kutya miatt. És engem megharapott vagyis próbált, de csak a nadrágomat sikerült elszakítania mert időben befutottam a házba. Ezek után nem voltam képes velük megállapodni a kutyát illetőleg és nemsokkal ez után elköltöztem.
Ha bejelented a kutyát és az anyóst megbüntetik,jó eséllyel elteteti láb alól.Ha nincs kutya,nincs ügy.Ennyi.
Azt hazudja,hogy a kutya elpusztult és kész.
Vagy elkoboztatja a hatóság és a gyepin ölik meg.
Szóval ezeket az opciókat is figyelembe kell venni.
2013. jan. 23. 14:37
Azért, ha választanom kéne a gyerekem és egy tök ismeretlen állat/ember között, én a gyerekemet választanám. Jelentsd be a helyi jegyzőnél.
2013. jan. 23. 14:48
16/21 A kérdező kommentje:
Én nem akarom hogy megbüntessék a kutya miatt, de azt sem szeretném ha megölné, megölnék a kutyát. :( Egyszerűen csak azt szeretném ha valahogy be lenne oltva. Akkor nem kellene aggódnom. :(
A tök ismeretlent nem tom, mér írtam... ha választanom kéne a gyerekem és bárki más között, én a gyerekem választanám, nah. :D
2013. jan. 23. 14:50
Ha tényleg olyan veszélyes akkor meg is ölheti a gyereket, és ettől jobban félnék mint, hogy be van e oltva vagy nincs! Te azt írod tudtoddal állatorvos még nem látta, tehát akár be is lehet oltva a kutya! Ha meg megakart volna harapni anno akkor meg is harap nem csak a nadrágodat !
2013. jan. 23. 14:59
Én nem sunyiskodok. Én szoktam az lenni, aki a jegyző ELŐTT kimegy, és figyelmezteti a gazdit, h ha nem változtat a módszerén (éheztetés, be nem oltás, stb), akkor szólok a hatóságnak. Kap x hét határidőt, ha nem sikerül ezalatt megoldani, akkor továbbadom az ügyet magasabb helyre.
2013. jan. 23. 15:01
Ha a kutya valóban veszélyt jelent a gyermekre, akkor az oltás nem fog megoldani semmit.
Ha beoltották akkor is meg tudja harapni a gyereket. Nevelni kéne még pedig sürgősen. (persze a kutyát)
Én ahhoz kötném a láthatást, ha valahol máshol találkozik vele apuka, esetleg, ha garantálja azt, hogy a gyermek ottléte alatt a kutyát olyan helyre keríti el, ahol nem tehet kárt a gyermekben.
2013. jan. 23. 15:03
Kapcsolódó kérdések: