Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mivel gátoljam meg hogy...

Mivel gátoljam meg hogy elszökjön a kutyám?

Figyelt kérdés
Ritkén szökik el de akkor mindig az állatorvosnál kötünk ki vagy verekedik kutyákkal vagy megveri valaki,multkor a fejét kellett összevarnia az állatorvosnak.mit tegyek hogy ne szökjön ki?
2009. aug. 31. 13:06
 1/8 anonim ***** válasza:
83%
Szia. A kutyák általában azért szöknek el, ha lehetőségük van rá, mert vagy pározni akarnak, vagy azért,mert nincs jó helyük. És még az is lehet,hogy azthiszi,hogy ő a falka vezér.Szerintem,ha kicsit többet foglalkoznál a kutyáddal, elvinnéd sétálni akkor rájönne,hogy nem is kell elszöknie,hisz Neki is ott a legjobb, ahol Neked.
2009. aug. 31. 13:14
 2/8 anonim ***** válasza:
90%

van kerités? kan, vagy szuka? miért szökhet ki (tüzelő szukák miatt)? ivartalanitva van?

sajnos információ kiányában nem tudok segiteni.

2009. aug. 31. 13:16
 3/8 A kérdező kommentje:
9 hónapos kan vizsla van kerítés és hatalmas kertünk van minden nap játszunk vele sétáltatni is szoktuk de akkor szokott főleg kiszökni ha nem vagyunk otthon mindíg velünk akar lenni.
2009. aug. 31. 13:25
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen,ez az alfa tag hiányolása. A kutya pánikba esik,mert nem vagy vele. Én kutyám is ilyen volt, ha otthon voltam nem szökött el, de amint elakartam menni otthonról elfutott a kertbe és keresett egy lukat a kerítésen. Még a buszra is feljszökött egyszer utánam. Vicces dolognak hangzik,de egy idő múlva már bosszantó és nagyon rossz mert a kutyát bármi baleset is érheti, ha elszökik. Én úgy tanítottam meg a kutyámat,hogy kinyitottam a kaput. Mindig leültettem és elkezdtem kifelé menni a kapun kívülre. Ha utánam jött visszavittem és mondtam neki,hogy Nem! Ha pedig bentmaradt akkor megsimogattam,adtam neki jutalomfalatot és mondtam neki,hogy okos,jó kutya. Ezt 5-6 alkalommal egymás után megcsináltuk és már tudta. Másnap megint gyakoroltuk, nagyon jól ment. Ha már ügyes és bentmarad az nem azt jelenti,hogy néha nem kell gyakorolni vele (legalább 1szer egy héten) mert ugye ismétlés a tudás atyja. Egyik nap olyan büszke voltam rá, mert valaki nyitva felejtette a kapunkat és elmentem otthonról igaz csak 10 percre és megvárt,ot feküdt a kapu előtt. Ilyenkor agyonkell simizni és jól megdícsérni.
2009. aug. 31. 13:31
 5/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a tanácsokat
2009. aug. 31. 13:39
 6/8 anonim ***** válasza:
46%
ivartalanítás!
2009. aug. 31. 19:43
 7/8 anonim ***** válasza:

igen, ivartalanítás.

Bár én ellene vagyok, de ha nem tudjátok megoldani másképpen (pedig biztos meglehetne) akkor ezt kell tenni.

2009. aug. 31. 20:40
 8/8 anonim ***** válasza:

Két méter magas téglakerítés volt, kutyám vizsla, minden éjjel kijárt. Lécmagasítást kapott a kerítés, a kutya pár napon belül "átalakította", hogy kiférjen rajta és továbbra is kijárt. A "kijárási tilalom" váltakozó sikerrel bírt, hol én újítottam hol ő. A falkavezér én voltam, a szökések éjjel történtek csak.

Ha a szemed láttára szökik el, netán TŐLED, akkor persze nevelési hiba, tanuld meg hogyan taníthatod meg vele, hogy nem mehet el, és hogyan taníthatod egyáltalán, hogyan éred el, hogy figyeljen rád.

Az ivartalanításra szavazók nem szoktak elcsavarogni? Netán őket is...? Szóval szerintem amíg meg lehet oldani a dolgot anélkül addig ne! Elképzelni egy olyan vizslát amely szétnézhetne a környéken de nem teszi - na ne!, az nem vizsla...

Ha nem nyilvánosan szökik akkor az útvonalát gátold ha nyilvánosan akkor meg tanulj és taníts.

Bocs a személyeskedésért, de emberi kényelmet, lustaságot a kutya ivartalanításával orvosolni... brutális gondolat!

2009. szept. 7. 05:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!