Jézusom. Mit tegyek? Fontos!

Lakos György ideírta a számát, hívd őt fel!!!!!!!
(Kb. minden állatvédő ismeri a nevét, ha csak egyetlen módja van a segítségnek, ő azt meg fogja találni!)
HÍVD ŐT FEL!!!!!!!!!!!!

Lakos György csodálatos ember, biztos jó tanácsot fog adni.
Hasonló esetben beválik az, ha elintézed a gazda helyett, amire ő lusta: bechipezteted a kutyát.
Anyósom szélnek akarta ereszteni a kutyáját, mert befedezte egy kóbor kutya (persze, mert nincs kerítés). Több száz kilóméter távolságból leszerveztem a kutya ivartalanítását, utánanéztem neten a környékbeli állatorvosoknak, lebeszéltem telefonon az időpontot, majd szintén telefonon közöltem anyósommal, hogy visszük a kutyát ivartalanításra. Leutaztunk, elvittük, kifizettem, kölcsönadtam a kutyusaim paraboláját is. De aztán annyi szegénygőg volt az anyósomban, hogy a zsebembe dugta a pénzt. Magától nem szánt volna rá egy fillért se, pláne nem energiát, de ezek után csak nem fogadta el tőlem a pénzt. Néhány napig még arra is hajlandó volt, hogy a kutya bent lábadozzon a házban. Kis talált kutyus egyébként, senki kutyája, befogadták őt. Nincs valami fényes élete, láncon van egy nyomorúságos széllel-bélelt kutyaházban, de a hazai menhelyek helyzetét elnézve nem tudnám nyugodt szívvel menhelyre dugni. Élelme bőségesen van. Havonta, kéthavonta egyszer sétál is biztosan, amikor én lejutok. Néha a lányuk is megsétáltatja, bár szerintem nem gyakran. Lehet, hogy egyszer a kennelt is megcsináljuk nekik és akkor legalább a másik kutyussal össze tudnak bújni télen.
Egy cicát is így mentettem meg. Nagyapám lődözte légpuskával a saját macskáját, mert az udvarlói a kertbe merészkedtek. Fogtam a cicust, egy hátizsákba tettem, elvittem az állatorvoshoz ivartalaníttatni. Az udvarlók utána ugyanúgy jöttek, de nagyapám utána már nem bántotta a macskát. Nem mert velem ujjat húzni, meg aztán szeretett is engem:)
Harmadik esetben mikor már a sokadik kiskutyát ütötték el a szomszédban, mivel nem kiskutyabarát nagyon elegáns kovácsoltvas kerítésük van, ami sza...rt se ér pici kutya ellen, aki kifér a rácsok között...Szövetkeztem a szomszéd kisfiával, kerítettem néhány acélhálódarabot, plusz csibehálót és megcsináltam a kerítésüket. Nagyot nézett az apja a gyereknek, mikor hazaérve azt látta, hogy épp a kerítését eszkábálom.
Csak három példa arra, hogy eredményt értem el azzal, hogy megtettem valamit a gazdák helyett.
Tudom, hogy gyerek vagy. De a netet ismered, kereshetsz olyan állatorvost a környéketeken, aki házhoz megy. Elmondod neki, mi a probléma. És felajánlhatod, hogy kifizeted azt az 5-6.000 Ft-ot. Aztán csöngettek szépen a szomszédnál, megmondod, hogy chipezni jött az orvos és nem büntetni. Hazudhatod azt, hogy jó ismerősöd, aki segít elkerülni a büntetést...Valamit, amiből ne érezze azt, hogy elítéled őt, mert ha azt érzi, bekeményíthet.

Utolsó!
Minden tiszteletem! Te is egy csodálatos EMBER vagy! :) Kívánom, hogy ragadós legyen a példád! :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!