Jézusom! Elkaphattam tőle?
Sziasztok! Az a helyzet,hogy a macskámon ilyen apró fehér élősködők jelentek meg kb. 1 hónapja.A gyógyszertárban vettem neki több féle port,sampont,de ne igazán használ neki.Tudom,hogy nem lett volna szabad,de én ugyan úgy az ölembe ettem,babusgattam mint azelőtt. Most epdig a hajambantaláltam több ilyen korpához hasonló valamit. 2x átmostam a hajam,de még benne van,de nem mozognak.Korpa,vagy elkaphattam tőle??? Jövőhéten viszem állatorvoshoz.De magammal mit tegyek ha elkaptam?Tetűírtó vagy ilyesmi?
Előre is köszi.
19L
Azért a korpát megismeri az ember, nem? Ha meg valami élőlény azt is megismered.
Ha meg ismeretlen lakói vannak a macskádnak nem árt dokihoz vinni még mielőtt elpatkol hirtelen, nagyanyám macskájának is valami bogarai voltak, 2 hét múlva vittük csak orvoshoz, de már nem tudott segíteni rajta, mert az már késő volt.
Nem nagyon terjed macskáról emberre semmi sem egyébként. Legalább is én nem hallottam róla, pedig 19 éve vannak macskáink.
Szia!
A hajad simán lehet éppen most korpás a macska bajától függetlenül. Ha valamilyen élősködő petéi, akkor azok valószínűleg a hajszálakra, kicsivel a fejbőr fölé vannak rögzülve, nem potyognak ki a hajadból könnyen, hanem direkt a szálról lehet csak lehúzni őket.
Én a helyedben megkérdezném az állatorvost, hogy pontosan mik ezek az izék a cicádon, és meg tudja-e mondani, hogy emberre átterjedhetnek-e (tudnia kell válaszolni, de ha már csak a bogarak nevét megmondja, akkor utána tudsz nézni a neten te is.) Szerintem nem kend le a fejedet tetűirtóval, amíg nem biztos, hogy a macsekról átköltözhetett néhány hozzád, illetve hogy nem korpa. Ha meg a bogarak, akkor igyekezz úgy időzíteni, hogy a macsekból meg a hajadból egyszerre pusztídsd ki őket, nehogy visszafertőzzétek egymást. A macskádra a doki fog tudni adni hatékony szert, és meg kell tőle kérdezni, hogy ha megfertőzött, akkor te mit tehetsz ellenük. Néha van ugyanannak a gyógyszergyártónak az adott élősködő ellen speckó embereknek való cucca, ha tetűirtó nem jó rá.
Kitartás, és ne idegeskedd magad halálra!
Köszönöm szépen! Megpróbálok nem idegeskedni.
Írtam már,hogy jövőhéten viszem,jelenleg elég nehéz lenne,mivel az egyetlen állatorvos a közelben szabadságon van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!