Miért nem szeretik az emberek a többi kutyafajtát?
Vannak itt ezek a kérdések. Egyik véglet: yorki, bolognese. Másik véglet: amstaff, kaukázusi. Meg van még a border.
Miért nem keres senki dalmata, skót juhász, erdélyi kopó, drótszőrű vizsla, bobtail, ridgeback, uszkár stb. kennelt? Ráadásul most még általában ismert fajtákat is soroltam... Ha valaki szereti a kutyákat, de tényleg, és a személyiségéhez illő kutyát keres, miért nem olyat választ? Tuti, hogy nem a yorki-border-amstaff hármas valamelyike illik mindenkihez, mégis mindenki ezeket akarja...
Mert ezek a divatos kutyák. Ha a mangalica lenne az, olyat vennének.
Milyen jó lenne, ha a menhelyi kutyák lennének a divatosak!
Most ez a divat, ugyan úgy ahogy a fiatalok körében is menő lett a pucsítós, pózolós facebook kép. De várhatóan ez is majd elmúlik egyszer és más lesz a trend :)
Amúgy többségben, akik ide irkálják a kérdésüket a felsorolt fajtákkal, azok nem kennelekből veszik, hanem szaporítóktól. Lehet pont ez is rá a magyarázat, mert mindig betegségekről, viselkedési problémákról, méret vagy egyéb küllembeli furcsaságokról kérdezősködnek - általában.
én mindig is husky, német juhász őrült voltam, szerencsére mind a kettő fajtának egy képviselőjével osztom meg az életem, és más fajtát el se tudnék képzelni magam mellé.
imádom a velük eltöltött összes percet.
A szobacirkálóktól kiráz kb a hideg sajnos, meg már bennem is kialakult egyfajta sztereotípia a divatkutyák irányába, de erről azok a gazdik tehetnek, akik nem tudják őket tisztességesen megnevelni, mert láttam már tényleg imádni való yorkit, akit a gazdái kutyaként neveltek, meg láttam már izomtól dagadó staff-ot is, de abban is nagyon sok munka lehetett.
de sajnos az átlag az az, hogy a kisebbségi egyének viszik utcára a staffokat, mert ezzel menők, a plázalányok az ölebeket, mert ezzel cukik, de sajnos a legtöbb ilyen kutya szerény véleményem szerint attól függetlenül, hogy pl jó tápon élnek, vagy bemehetnek az ágyba, nem iszem, hogy igazán boldogok.
És, mivel ez a divat, ezért akar nagyon sok ember ilyen kutyát magának, mert ezt látja mindenhol, és sajnos (tisztelet a kivételnek) az ilyen gazdik csak küllemre mennek, a belső tulajdonságok már nem számítanak, és amikor rájönnek, hogy hoppá, ez a kutya egy egyéniség, csak nem passzol az enyémhez, akkor feljön ide, és kiírja a kérdést, hogy most ezt miért csinálta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!