Kizárólag, csakis száraztáppal tényleg etetnek emberek?
6 éves és soha nem volt még beteg,imádja a házi kosztot,igazi családi kutya.
Előtte bernáthegyim volt Ő is így étkezett,egészséges volt,szegény 13 éves korában hagyott itt örökre.Az elég szép kor egy akkora kutyánál.
Neki a kedvence nyáron a dinnye volt.
Enyém 2 éve alatt folyamatos allergiás reakciók,hasmenés,viszketés mindig bármilyen tápot kapott alig bírta elrágni a pici fogaival,kényszerből ette inkább.
Dokival megbeszéltük most én főzök neki,mivel allergiás csirkére meg pulykára is,meg valószínű bárányra is,így sertéscombot kap rizzsel meg zöldségekkel.
Azóta kicserélték,teljesen megnőtt az étvágya,nincsenek vakarózások,széklete még javulóban,de sokat fejlődött.
Tehát nem kínzom többet előregyártott kutyakajával,legalább amit én főzök neki tudom mi van benne és imádja.
Teljesen natúran főzöm meg a husit neki,összekeverem rizzsel meg zöldségekkel és megy a fagyasztóba 4 adag,3 adag meg hűtőbe.
Olcsóbban is kijövök mint táppal meg konzervvel.
enyém kap szárazat, de konzervvel keverem, mert magában nem eszi meg, persze izmozhatnék rajta, h megegye, de őszintén: nekem sem lenne hozzá gusztusom. ezen kívül a hús maradékokat, szalonna bőrt stb. megkapja.
Lehet h elél csak szárazon, amit nem is váltogatunk, de ők is szeretik a változatosságot, még ha szükségük nincs is rá.
Nagyon nem mindegy, hogy milyen az a száraz táp...
Az enyémek az Acanát úgy nyomják befelé, mintha mennyei manna lenne. Jobban rá tudnak feszülni tanításkor, mint a párizsira vagy a virslire...
Csak ki kell tapasztalni, melyik kutyának melyik táp jön be.
Az enyémek a happy dogtól pl. f.stak. Másnak meg az Acanától készül ki a kutyája...
Az más, ha egy kutya öreg vagy fáj a foga és nem tudja elrágni a megfelelő méretű tápot. (Egyébként be is lehet áztatni vízbe.)
Én is kevertem nekik régebben konzervvel rendszeresen, de egyszerűen ha tudnátok, miket raknak abba bele,...
A gyerekemet sem etetem chipsszel meg kólával csak azért, mert jobban ízlik neki, mint a brokkoli.
15-ös
Én mjuk drága konzervet veszek neki, remélve, h az jobb... ki tudja! De ízesítésnek kitűnő. Egy nagy zsák tápot 6x megunna mire a végére érnénk, ha nem ízesíteném egyszer ezzel, egyszer azzal. Persze tudom, nem kell neki, de igénye az van rá, és azt akarom, h azt a tizenpár évet ne úgy töltsük már el, h folyton olyasmit nyomok le a torkán, ami nem ízlik neki...
Gondolom te is olyasmit adsz a gyerekednek is, amit azért szeret is, nem csak egészséges. Én még nem találtam meg azt a szárazat, amit szívesen enne, talán majd egyszer...
Nem kötekedésből írtam!:)
Biztos van a konzervek közül is, amibe nem csak szemetet raknak, bár én még nem találkoztam ilyennel - de mondjuk nem is kerestem olyan buzgón.:)
Viszont tapasztalatból mondom, ha egy kutya nem beteg, és háromféle jobb minőségű száraztápból egyet sem eszik meg, amikor elé rakod, akkor nem a táppal van baj, csak nem éhes a kutyád, illetve hozzászokott, hogy válogathat.
Hidd el, engem is érdekel a kutyáim boldogsága - sőt, a fél életemet ennek rendelem alá -, de a kutya nem attól lesz boldog, hogy kap-e palacsintát vagy van-e konzervhús a tápjában...
Aki csak és kizárólag száraztáppal eteti a kutyáját, azt én kizárólag (az ő számára előre kikalkulált legoptimálisabb összetételű) ugyanazon kajával etetném egy darabig. Kíváncsi lennék, hanyadik hónap után hányná el magát már csak a kaja nevének hallatára is.
Szerintem ugyanúgy állatkínzás mindig csak (ugyanazt a) tápot adni egy kutyának, mint egy emberrel mindig csak babfőzeléket vagy csak rizseshúst etetni.
:D:D:D:D szerencsére a kutyák ízlelőbimbói kicsit máshogy működnek, mint a mieink. Hagyjuk már ezt az antropomorfizálást.
Viszont próbáltad már, hogy 1 hétig csak csokit eszel?
Milyen érzés? Fittnek, energikusnak érzed magad, nem?...:D:D
Sokkal nagyobb kics.szés a kutyákkal, ha nokedlin meg palacsintán élnek. Kb. akkora, minitha te csak csokit ehetnék.
Hidd el, egy idő után bármit megtennél egy tál friss salátáért.
Egyébként olvashattad, a válaszolók közül SENKI sem etet kizárólag táppal. Én azt hiszem, jutalomfalatként igen változatos dolgokat tudok kreálni, és általában minden nap tanítok, de legrosszabb esetben minden 3. nap.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!