Miért nem hajlandó használni a kutyapelenkát a csivavám? Kizárólag pisilni használja, kakizni nem.
Ne szidd le, ez alapvető fontoságú a szobatisztaság tanításánál. Az a szidásra pisilés meg nekem sanszos, hogy inkább jelölés akar lenni, csak jó kutya, és a pisilőhelyre jelöl. Én amúgy elvenném tőle a pelenkát, ha rendesen jártok sétálni, tanulja meg, hogy lent van pisi, nem fönt.
A lent kakilással kapcsolatban meg séta közben tegyél úgy, mintha hazamennétek, aztán fordulj vissza, ha kell, a lakás ajtajából, mert akkor már rákészül a kakilásra és ki kell engednie valahol. Biztasd, ha visszaértetek a szabadba (lehetőleg kutyakakitól hemzsegő helyre), és rettenetesen dicsérd meg, ha kakilt, és utána még játsszatok egy nagyot, ne a kaki jelentse a séta végét, mert akkor nyilván addig fogja tartogatni, amíg csak lehet. Nem lehet, hogy eleve ezért alakult ki ez a viselkedés, mert kaki után mindig rohantatok haza?
Miért használsz pelenkát?
Vidd le többször és addig maradjatok lent, amíg el nem végzi a dolgát, utána jutalomfalat és óriási dicséret.
A pelenkával pont azt érted el, hogy rendesen összezavartad, ezért nem akarja lent végezni a dolgát.
Akumi!
Ha épp rajtakapja, hogy a dolát végené ott fent, akkor leszidhatja!
Akkor nem szabad leszidni, ha már megtörtént, eltelt egy bizonyos idő, mert akkor valszeg nem értené, hogy miért kapja.
Mondjuk én már kapásból arra a variációra írtam, ha a kérdező úgy dönt, felhagy a pelenkával :D
És természetesen nem oltári nagy szidásra gondoltam, pusztán egy "nem"-re v nem "szabad"-ra :) Igazából rosszul fogalmaztam, mert ez nem szidás, hanem tiltás :)
Az a baj, h a kutya nem a helyszínre asszociál, hanem a cselekvésre. Na most ha sz@rás közben rászólsz h nem, akkor benne az tudatosul, h nem lehet sz@rni. Na de ilyen ugye nem létezik. Ezért h ne kövessen el bűnt, el fogja tűntetni. Vagy eldugott helyre fog üríteni, vagy egyből megeszi.
Kutyát pisiért vagy kakiért SOSE szidunk le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!