Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Valaki járt már hasonló...

Valaki járt már hasonló cipőben? Műteni kell?

Figyelt kérdés

Van egy kisfiú shih-tzu kutyám, most múlt 3 éves. Kb 1 éves korában észrevettem a fején egy kis puklit, amit tudtam "tologatni".. Elvittem dokihoz, aki mondta,hogy zsírmirigy, ameddig nem nő, nem kell foglalkozni vele. Mindig néztem egyébként, hogy van-e változás és szerintem sokkal nagyobb,mint volt. Holnap megyünk chipeztetni és egyúttal meg is mutatom a fejét, hogy mit kell vele tenni.

Műteni fogják? Esetleg le tudják szívni műtét nélkül? Ha megműtik mennyi idő míg felépül? Aggódom.

Valaki ismeri a helyzetet?

köszi a válaszokat.

2013. jan. 15. 10:53
 1/5 anonim ***** válasza:

Ilyen helyzetbe még nem voltam, de szerintem elbódítják és kivágják kb. 3 perces beavatkozás lesz! De nem vagyok orvos, szóval ez csak az én gondolat menetem!:)

Amúgy már be kellett volna chipeltetni a kutyát nem?

2013. jan. 15. 10:59
 2/5 A kérdező kommentje:
Tudom,hogy be kellett, de nem voltam itthon és hetente 4 vizsgám volt, egyszerűen nem volt időm elmenni. Csütörtökön is lesz 2 és tanulnom kell, de holnap mindenképp elmegyünk.
2013. jan. 15. 11:03
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha zsírcsomó, nem fognak vele csinálni semmit. Lehet hogy vesznek biopsziát, és abból majd kiderül mi is ez, és hogy mit lehet vele kezdeni.Még ha daganat is, akkor sem lesz baj, mivel elmozdítható, kb 10 perc alatt leszedik.
2013. jan. 15. 11:21
 4/5 anonim ***** válasza:
Az én vizslámnak is van a hasán kettő. 3 orvosnak is megmutattam, mind azt mondta, nem kell vele foglalkozni, igaz, hogy nem nőtt. Azért, ha úgy veszed észre, hogy nő, meg kell mutatni az orvosnak. De a zsírmirigy nem rejt magában veszélyeket.
2013. jan. 15. 12:33
 5/5 anonim ***** válasza:
Az előző kutyámnak kellett, az oldalán volt egy arányaiban nagy csomó. A műtét az altatással úgy 15 perc volt összesen, egy pici seb maradt utána, nem viselte meg egyáltalán. Nem kell várni semmit, míg felépül. Nem gátolná a műtét semmiben, főleg, hogy a fején van a seb.
2013. jan. 15. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!