Ki jár hasonló cipőben a kutyájával?
Szerintem a lakásban tartott kutyák 99%-a szokott egyedül lenni, és biztos vagyok benne, hogy gond nélkül megtanulja mindegyik. De a tiéd még nagyon kajla korban van.
Olvasd el Jan Fennel Kutyapszichológia c. könyvét, és az ott leírtak alapján hagyd szépen otthon a kutyádat. (előtte sétáltasd meg) Ne hosszú időre, csak egy negyed órára. Aztán menj vissza a lakásba, és ha mindent rendben találtál, dícsérd meg. Ha valamit megrágott, akkor vidd oda elé, mutasd meg neki, és szídd le. Tudni fogja, hogy miért kapta a szídást.
Aztán egyre hosszabb időre hagyd ott. Biztos vagyok benne, hogy meg fogja szokni.
De egy kutyasulit azért mindenképp javasolnék, sokkal élhetőbb életet fogtok élni, ha a kutyád megtanul néhány komoly szabályt.
Azt sajnos nem tudom, hogy a bullmasztiffok mennyire bírják a hideget, ha mégis ki akarnád tenni.
Szerintem meg nem fog megfagyni napközben. Éjszaka felmelegszik bent, nappalra kirakod, aztán amikor hazaérsz, bemehet veled. Kell neki egy nagyon jó kutyaház, és meg van oldva. Amire fagyok lesznek, addigra meg megszokja, hogy kint van napközben. És a bundája is ehhez fog alkalmazkodni. Az én kutyám is (beagle) nagyrészt kint van, amikor én nem vagyok itthon. Bár van családtag, aki egész nap itthon van, és ő be szokta hozni párszor. Plusz bent alszik éjszaka is, télen-nyáron.
A háza két rétegű (farost + lambéria), és lába is van, hogy a talajmenti fagyok miatt ne legyen hideg az alja se. Ezt ha jól kibéleled pokrócokkal, és nem túl nagy neki a ház, akkor a testhőmérsékletével felfűti majd magának. Plusz szélvédett helyre tedd a házat, és ha van fölötte még egy plusz tető (legalább a bejárata fölött), akkor az még jobb, mert nem fog beesni a hó vagy az eső még pár centire sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!