Akik kertes házban laknak, hogy oldják meg a járda sózását?
Nálunk hatalmas nagy a betonfelület kerítésen belül.
Nem merem a csúszásmentesítésre a sót használni, mert a kutyánk mindent feleszik, felnyal.
Ti mit csináltok?

Sosem sóztunk, nem is fogunk, pedig állítólag a ma kapható sók java részt már nem károsítják úgy a környezetet. Ilyenkor sétálni sem járunk, csak heti egy nagyobb sétára, azt is az erdőbe, mert féltem a kutyáim talpát a sótól. Ha még is kimennénk, akkor utána alapos mancsmosás van!
Itthon amint leesik a hó, nem járjuk le, hanem szépen ellapátoljuk. Így egy évben egy vagy két alkalom van max, amikor felfagy a ház körül a járda. Azon az útvonalon, ahol mászkálunk, fel szoktuk szórni homokkal és kész. Ugyan van egy beton placc az udvarunkon, de a kutyák általában nem azon közlekednek, így attól nem tartok, hogy ők nyakukat törnék a jégen.

Én nem sózok!
Utálom, hogy a tiltás ellenére pl nálunk pont a CSEVAK előtt van a legjobban felsózva a járda, ergó csesznek a szabályokra...és kg számra sóznak!
Én ellapátolom az utcát és a kertben a ház előtti részt, a kapuig meg tolok egy csíkot...ha nem vagyok lusta, akkor a séta után elhányom az egész kertben, miközben ARgos-sal labdázunk, labdát keres a hóban :D Pedig a kert NAGY RÉSZE beton :O
Az udvar első részén szarul csinálták anno a betonozást, megáll a víz, ezért már felfagyott a járda, ott mindig jeges, akármit csinálok. Nem ott közlekedek, hanem a járda szélén vagy a havas füvön :)
Nem szórok semmit sehova, mert egyrészt nincs, másrészt utána meg fel kéne takarítani azt is. Más házaknál szórtak ki homokot, hamut, forgácsot, ugyanúgy csúszik, ha fagy...vigyázni kell sétakor, ennyi.
Sokszor jobb meghagyni a havat, mert az nem csúszik annyira, mintha eltolom a letaposottat és alatta jég marad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!