Sót elvileg már nem is lehet használni, mert kiöli a növényeket, és felmarja a kutyák lábát. Szórd meg homokkal, vagy tényleg apróra zúzott kaviccsal.
2013. jan. 15. 08:56
2/17 anonim válasza:
Én hólapátot használok. Eszembe se jutna sóval tönkretenni a környezetemet. Nem azért lakom kertes házban, hogy sivatagot csináljak belőle, meg nem is azért, hogy a fél telket lebetonozzam. Ha mégis lejegesedik (mert azért néha előfordul) akkor a cserépkályhából származó hamuval szórom fel azt az útvonalat, ahol közlekedünk. A hamu környezetbarát és lúgosítja a talajt, ilyen kis mennyiségben nem árt.
2013. jan. 15. 08:57
3/17 anonim válasza:
lehet már kapni teljesen környezetbarát jégmentesitőt.
2013. jan. 15. 08:58
4/17 anonim válasza:
hólapát?:D
bármi okból nem tudod a jeges felületet hólapáttal eltakarítani akkor tudom ajánlani a homokot vagy az apróra zúzott kavicsokat! :)
2013. jan. 15. 09:02
5/17 anonim válasza:
Homok, hamu
2013. jan. 15. 09:16
6/17 anonim válasza:
bizony, nem szabad sózni, én se sózok, mert a kutyának a tappancsát szétmarja, meg amúgy is eléggé káros.
Ahogy előttem is írták, hamu, homok, sóder, és ezekhez hasonló anyagokkal célszerű leszórni, mert ez a kutyának se árt.
2013. jan. 15. 09:18
7/17 anonim válasza:
Mi is hólapáthoz, vesszőseprűhöz nyúlunk legelőször. Aztán ősszel gyűjtünk a pincében néhány vödör homokot, azzal csúszásmentesítünk. Nálunk is vannak az utcában, akik rendszeresen sóznak, meg is látszik a fekete bőrcsizmán, szép fehér térkép keletkezik rajta:(
2013. jan. 15. 09:23
8/17 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem, mert nem akarok sót használni.
Nagyon jó dolog, hogy egyesek direkt nem betonozzák le az udvar felét :)
Nekem le van, ennyi :)
Kösz, a hólapátot én is ismerem. De amikor a lapátolás után esik az eső/havas eső és tiszta korcsolyapálya az egész udvar, ott a hólapát nem segít.
A hasznos tippeket köszönöm!
2013. jan. 15. 09:33
9/17 anonim válasza:
még a faforgács is van
2013. jan. 15. 09:55
10/17 anonim válasza:
Nálunk a lakótelepen már újfajta "sót" használnak. Elolvaszt mindent, a kutya meg nyugodtan álldigál rajta. Nem csíp.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!