Nektek tényleg minden alkalommal első behívásra ugrik a kutya?

Nálam mindig van jutifalat, mert a séta egyenlő a gyakorlással. Így mikor magamhoz rendelem, akkor legtöbbször megy egy kis szabályos lábnál követés, egy előre küldés, egy trükk, vagy bármi, ami épp aktuális és csak arra megy a jutalom. Behívásra nem, esetleg csak akkor, ha konfliktus helyzetből hívom ki vagy másik kutyáról, macskáról. De akkor is inkább labdát használok.
#19-es válaszoló.
Mikor csak ritkán tagadja meg a behívást, az egyszerű szemtelenség, tesztel téged, hogy még mindig képes vagy-e irányítani, még mindig be tudod-e tartatni ezt a szabályt.

Tehát amikor egy macska elrohan előttünk akkor ne hívjam a kutyát mert úgyse jön be? :D
Ez amit mondasz monjuk igaz az oviban egy játék közben.. De ha éppen elkezdik ölni egymást vagy ilyesemi azért meg lehet próbálni.. Ha elég erős a kötödés meg a tekintély elég nagy akkor menni fog. Ha meg nem elég erős akkor meg tök mindegy hogy előre behívod e és megkötöd.. mert akkor a kutya a 10. alkalomtól a behívás előtt körbe fog nézni hogy miért is hívják.

Ez a téma most számomra is aktuális, nekem egy kamasz kuvaszom van, kölyökként már a futtatón el mertem engedni, azonnal jött első hívásra gyönyörűen, mostanában viszont mintha lázadozna, csak 3.-4. hívásra jön, akkor is kelletlenül. pedig mindig kap jutalomfalatot (párizsit) amikor hívom, de úgy látszik ez már nem elég. Próbáltam a 10 méteres kiképzőpórázon gyakorolni, de hiába. Tudja mikor van rajta póráz, amíg rajta volt, mindig jött elsőre, amint levettem, elkezdett makacskodni. Kiképzőpóráz nélkül pedig tehetetlen vagyok, mert ha nem jön és elindulok felé, hogy megbüntessem, akkor menekül előlem, nem tudom megfogni. Viszont ha meg odajön nagy nehezen, akkor már nem lehet megbüntetni, mert odajött. Az sem megoldás, ha futok előle és úgy jön utánam (nekünk is ezt tanították a kutyaoviban) mert akkor sem lett leszidva az engedetlenségért és legközelebb ugyanúgy meg fogja csinálni. Most hétvégén kezdjük a sulit, hát kíváncsi vagyok fog-e rajtunk segíteni.
Az a durva, hogy a legjobb haverja egy csehszlovák farkaseb, amiről meg ugye az kering a köztudatban, hogy "nehéz eset" ehhez képest olyan fegyelmezett kutyát mint az, én még soha nem láttam előtte. Na ő 100% behívható. Én meg ott égek a kuvaszommal.

természetesen ! első szóra ,... vagy a másodikra,vagy a harmadikra,vagy a ......... :) de ,a lényeg ,mindíg !
persze ehhez ,kell pár év ! nekem 2,5-3 évembe telt . igaz vannak helyzetek,és vannak pillanatok amikor egyes külső körülmények,illetve az a bizonyos szelektív hallás ,hallom,ha akarom :)is közbeszól:)persze,ha könnyedebben állsz hozzá , úgy gondolom,vannak napok amikor minden kutya bepróbálkozik,amikor mi gazdák engedékenyebbek vagyunk,na akkor bizony ,van,hogy hangszínt,és hangerőt kell váltanom,hogy meghaljon,sőt,hogy komolyan vegyen:)
de az esetek 95 %-ban az első szóra,és azonnal!

Na ez jó kérdés, ezen már én is gondolkodtam. Minden kutyának más a története, előélete stb. Éppen ezért, totál más a behívás is. Úgy értem, egy kölyök kutya jobban ragaszkodik hozzád, mint egy olyan, akit mondjuk éveken keresztül vertek és fél az emberektől. :/
Nekem a behívással annyi a problemám, hogy csomó idióta gazda van. (értem ez alatt azt, hogy fifikét ölbe kell kapni, aki ugat, fifit oda kell engedni, aki épp támad stb)
Az egy dolog, hogy ha nincs se kutya, se cica se a jóég, akkor visszajön első szóra a jószág... DE hogyan tanítod meg arra, hogy ha (pl. egy fifike-szerű) egy kutya el van engedve és neki ront a tiednek, akkor is visszajöjjön?
Tekintélyt kell növelni, jutifalat, dicséret stb. Én azt csinálom amúgy a kutyámmal, hogy lehetőleg úgy engedem el, hogy ne legyen semmi féle zavaró tényező. Akkor szuperül lehet vele gyakorolni a behívást. De komolyan, akiknek 100%-ban működik, hát minden elismerésem! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!