Nektek tényleg minden alkalommal első behívásra ugrik a kutya?
Ez egy nagyon jó kérdés. :D
Én is tettem fel kérdést a behívásról és jól le is lúzereztek. :)
Pedig akkor még csak olyan 1-1,5 hete volt nálam a kutya, és az esetek 80%-ában már visszajött.
Azóta már 95%-nál járunk, de ebben benne van az is, amikor 2x kell neki szólnom. 3 hete van velem, szerintem ez így nagyon szép eredmény. Lehet hogy mások szemében ez lúzerség, de én büszke vagyok arra amit elértünk! :)
nekem az esetek 99%-ában hallgat, van amikor nem, de akkor rákiabálok, hogy nem szabad! és utána hívom, akkor jön.
és igen, a tippek,amiket írtál kezdésnek igenis tökéletesek, és idővel megtanulja a kutya.
nem kell 15 évek keresztül futnod a kutyád előtt, mert ráfog jönni, de pl én a behívás megtagadást úgy kezeltem régebben, hogyha hívtam és nem jött, akkor szóltam, hogy nem szabad, hívtam megint, megint nem jött, akkor odaemntem a nyakörvénél megfogtam a grabancát, megráztam(a nyakörvnél, és nem erősen,) és mondtam, hogy nem szabad, utána meg jött utánam.
Jutalomfalatra a tanítási fázisban van szükség, hogy rájöjjön a kutya hogy mit akarsz neki azzal mondani, hogy "gyere ide". Ha már megtanulta nincs rá szükség, és onnantól kezdve lehet megszidni azért ha nem jön.
Nekem egy hete van saját kutyám (az előző kb. 15 mind ideiglenes volt), már érti mit kérek tőle de néha nem jön, ráadásul az utcán még feszélyezve érzi magát szóval egyelőre nincs büntetés, főleg nem egy ilyen nehéz feladat esetén.
Egyébként én úgy gondolom hogy aki elengedi a kutyáját az igenis vegye a fáradtságot arra, hogy 100%-ban behívhatóvá tegye. A kutya és a környezete érdekében is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!